Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput -ylituomariksi Sami Niemelä

Vuoden Huiput -ylituomariksi Sami Niemelä

Luova johtaja Sami Niemelä luotsaa 70-henkisen luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä. Jokeri-sarjan teema on tänä vuonna edistys. 

Vuoden Huiput 2021 -kilpailun ylituomariksi on valittu strateginen muotoilija ja luova johtaja Sami Niemelä. Hän on strategia- ja suunnittelutoimisto Nordkappin perustajaosakas. Niemelä on kiteyttänyt, suunnitellut ja visualisoinut palveluita työkseen yli 20 vuotta. Hänen työnsä suoria ja välillisiä tuloksia on patentoitu maailmanlaajuisesti, voitettu kymmeniä palkintoja, ja ennen kaikkea, niitä ovat käyttäneet miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Niemelä puhuu, valmentaa ja kouluttaa strategisen muotoilun ja tulevaisuusajattelun menetelmiä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän on myös perustanut vuorovaikutteisten suunnittelijoiden yhteenliittymän IxDA Helsingin. 

Pandemiavuodet ovat muuttaneet maailmaa ja se heijastuu voimakkaasti myös luovan suunnittelun alaan. ”Tulevaisuus tapahtui, mutta ehkä aivan eri tavoin kuin moni meistä osasi odottaa, saati olettaa. Monet asiat, jotka eilen lakaistiin pöydän alle mahdottomina, ovat tänään arkipäivää”, toteaa Niemelä.

Sami Niemelä haluaa ylituomarina kiinnittää huomion alaa ja maailmaa eteenpäin vieviin kilpailutöihin. ”Luovilla tekijöillä on kyky kuvitella parempi maailma, sekä tehdä se todeksi muille visualisoinnin, tarinankerronnan ja luovuuden monin eri keinoin. Jotta tämä toteutuisi, luovuuden ja eettisen liiketoiminnan on oltava linjassa ympäristön, yhteiskunnan ja planeettamme hyvinvoinnin etujen kanssa. Meillä on vastuu ja velvollisuus jättää parempi maailma jälkipolville. Meillä on myös valta tehdä tulevaisuuden valinnat tässä hetkessä, jotta se myös tapahtuu.” 

Ylituomarin valitsema Jokeri-sarja nostaa tarkasteltavaksi yhden luovan suunnittelun osa-alueen. Tänä vuonna Jokeri-sarjan teema on Edistys. Sarjaan voi ilmoittaa töitä, jotka ovat merkityksellisiä ja edistyksellisiä. Erityisesti Jokeri-sarjaan toivotaan ajattelua ja ennakkokäsityksiä haastavia, eri näkökulmia tarjoavia ja muutosvoimaisia töitä. ”Edistys on ihmiskuntaa eteenpäin vievä voima, ja tänä vuonna palkitsemme töitä sekä tekijöitä, jotka vaikuttavat tekemisillään ja muuttavat maailmaa ympärillään parempaan”, summaa Niemelä.

 

Vuoden Huiput 2021 -kilpailu käynnistyy 3.1.2022 ja töiden sisäänjättö päättyy perjantaina 21.1. klo 17. Kilpailutyöt tuomaroidaan 5.–6.2.2022. Huiput Creative Festival järjestetään Clarion Helsingissä 3.3.2022. Vuoden Huiput 2021 -kilpailun palkinnot jaetaan gaalassa 28.4.2022.

 

Valokuva: Teppo Kotirinta

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki