Grafia

Tapahtumat

Grafian vuotuisia tapahtumia ovat muun muassa Vuoden Huiput -kilpailu, Huiput Creative Festival sekä Vuoden Graafikon nimittäminen. Grafia on lisäksi mukana järjestämässä Mikkelin kuvitustriennalea ja Lahden kansainvälistä julistetriennalea. Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjapalkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Vuoden Huiput

Grafian vuodesta 1980 järjestämä Vuoden Huiput on Suomen merkittävin markkinointiviestinnän ja muotoilun kilpailu. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen ja suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Vuoden Huiput -tapahtuman fokuksessa on luova suunnittelu. Kilpailun keskeinen tarkoitus on synnyttää alaa edistävää keskustelua, voimistaa ammattiylpeyttä ja -identiteettiä. Vuoden Huiput -näyttely kertoo suurelle yleisölle alan monipuolisesta taloudellisesta ja kulttuurisesta merkityksestä. Tapahtumaan kuuluu kilpailu, palkintogaala, kilpailutöistä koottava näyttely sekä vuosikirja, jossa esitellään tuomariston valitsemat työt ja niiden tekijät. Huiput Creative Festival on kokonaisuuteen kuuluva luovan suunnittelun festivaali, joka on järjestetty vuodesta 2017. Tapahtumassa kuullaan alan kansainvälisiä huippuja.

Huiput Creative Festival

Huiput Creative Festival on alun perin Vuoden Huiput -kilpailun yhteyteen perustettu luovan suunnittelun festivaali, joka on järjestetty vuodesta 2017. Tapahtumassa kuullaan alan kansainvälisiä huippuja. Festivaali erotettiin  vuonna 2020 omaksi kokonaisuudekseen Vuoden Huiput -kilpailusta ja nimi muutettiin muotoon Huiput Creative Festival.

Lahden julistetriennale

Grafia on järjestänyt vuodesta 1975 lähtien yhdessä Lahden julistemuseon kanssa Lahden kansainvälisen julistebiennalen. Vuonna 2014 tapahtuma muuttuu triennaleksi. Triennalessa esitettävät julisteet valitsee kilpailutoimikunta ja palkittavat julisteet valitsee kansainvälinen jury. Näyttelyluettelot ovat nähtävissä Grafian toimistossa ja Lahden taidemuseossa.

Mikkelin kuvitustriennale

Mikkelin taidemuseo on järjestänyt kuvitustriennalen vuodesta 1987 lähtien yhteistyössä Grafian kanssa. Kuvitustriennalen tavoitteena on koota yhteen alan suomalainen parhaimmisto tehdä kuvitusta entistä paremmin tunnetuksi. Samalla tarjotaan niin suurelle yleisölle kuin alan ammattilaisillekin tilaisuus seurata kuvituksessa tapahtuvaa kehitystä. Kuvitustriennalessa esiteltävät työt valitsee tuomaristo, joka nimetään kutakin näyttelyä varten erikseen.