Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput -ylituomariksi Päivi Häikiö

Vuoden Huiput -ylituomariksi Päivi Häikiö

AD Päivi Häikiö johtaa 61-henkisen luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä. Jokeri-sarjassa tarkastellaan tällä kertaa kokemuksellista muotoilua.

Vuoden Huiput 2018 -kilpailun ylituomariksi on valittu AD ja graafinen suunnittelija Päivi Häikiö. Hänen kädenjälkensä näkyy useiden suomalaisten designbrändien visuaalisessa ilmeessä. Häikiö tunnetaan myös palkittujen lehtien AD:na ja kirjojen graafikkona. Hän on työskennellyt Saksassa ja Suomessa kustantamoissa, mainos- ja designtoimistoissa – viimeisimpänä Agency Leroyn luovana johtajana. 

”Ylituomarina toivon tämän vuoden tuomaristoilta avarakatseisuutta, tasa-arvoisuutta ja kykyä nähdä asiat kokonaisuuksina. Kaikenlainen leiriytyminen mainonnan ja designin vastakkainasetteluihin on passé. Toivoisin, että luovuus ja visuaaliset ratkaisut ovat tasapainossa, ja vaadin, että toisten työhön suhtaudutaan kunnioittaen”, Häikiö sanoo.

Päivi Häikiö arvostaa rohkeaa ajattelua, joka yhdistää tekijöitä keskenään yli yritysten ja tiimien rajojen. ”Maailma ei kaipaa lisää turhaa hälyä. Näkemyksen pitää kummuta briiffistä, löytää perustuksensa brändin taustoista, nojata arvoihin, tuottaa merkitystä tai saada aikaiseksi muutosta. Tiimi, joka on vilpittömästi innostunut projektista, tekee parasta jälkeä.”

Ylituomarin valitsema Jokeri-sarja on mukana kilpailussa nyt kolmatta kertaa. Jokeri-sarja nostaa tarkasteltavaksi yhden luovan suunnittelun osa-alueen. Tänä vuonna arvioidaan brändiin tai palveluun liitettyä kokemuksellisuutta, joka voi manifestoitua brändin perinteisen ytimen ulkopuolelle. Kyseessä ei ole perinteisesti ajateltu integroitu markkinointi, vaan kosketuspinnat, joissa esim. tilallista, palveluksellista tai tuotteellista ulottuvuutta on luotu vaikkapa tapahtuman, elämyksen, aistillisen kokemuksen tai yhteistyön kautta.

”Koen holistisen ajattelun tärkeäksi visuaalisessa työssä. Brändien tulee muuttua pinnasta kokonaisuuksiksi – niissä pitää olla syvyyttä ja aitoa sisältöä. Asioiden pitää olla tosia ja merkityksellisiä sen lisäksi, että ne ovat taitavasti ja viimeistellysti tehtyjä”, Päivi Häikiö linjaa.

Vuoden Huiput 2018 -kilpailu käynnistyy 2.1.2019 ja töiden sisäänjättö päättyy 25.1. klo 17. Kilpailun tuomarointi tapahtuu 9.–10.2.2019 Metropolian Arabian toimipisteessä. Vuoden Huiput -festivaali pidetään 7.3.2019 Clarion Jätkäsaaressa. Voittajia juhlitaan gaalassa 11.4.2019

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki