Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput -ylituomariksi Laura Väinölä

Suunnittelija Laura Väinölä ohjaa tänä vuonna 65-henkisen suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä. Jokeri-sarjan teema on tällä kertaa ilo. 

Vuoden Huiput 2023 -kilpailun ylituomariksi on valittu Laura Väinölä. Väinölä on monialainen suunnittelija, joka toimii tällä hetkellä Marimekon Creative Concept & Art Directorina. Väinölä on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2010, jonka jälkeen hän laajentanut toimintakenttäänsä graafisesta suunnittelusta mm. konseptointiin, tiloihin, palveluihin, tuotteisiin ja tapahtumiin. 

Melkein 20 vuotisen uransa aikana Laura Väinölä on työskennellyt niin yrittäjänä kuin mainos- ja designtoimistoissa, toiminut Duotonen luovana johtajana sekä Pre Helsinki -muotiorganisaation brändijohtajana. Hän on tullut tutuksi myös vuonna 2013 perustamastaan Flora & Laura -kukkakauppakonseptista, jota ei ole olemassa. Väinölä on palkittu useilla Vuoden Huiput -palkinnoilla sekä valittu Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2016. 

“Haluamme nähdä kilpailussa osallistujia laajalla skaalalla. Toivon, että töissä näkyy halu tehdä positiivinen muutos. On tärkeä ymmärtää mahdollisuutemme vaikuttaa positiivisesti ympäristöömme, käytetään mahdollisuus hyvin – pilke silmäkulmassa”, Väinölä sanoo.  

Ylituomarin valitseman Jokeri-sarjan teema on tänä vuonna ilo. Väinölän omissa töissä tärkeää on erilaisten maailmojen luominen, tarinankerronta ja kokemuksellisuus. Väinölä käsittelee aiheita usein ilon avulla, oli kyseessä sitten kampanja, tuote, palvelu tai brändi. Jokeri-sarjan tarkoituksena on nostaa ilo sen ansaitsemalle paikalle, vastapainona elämän kovuudelle. ”Etsimme isoja tai pieniä projekteja, jotka ovat onnistuneet aiheuttamaan iloa, yhteenkuuluvuuden tunnetta tai jotka ovat jopa onnistuneet muuttamaan maailmaamme onnellisemmaksi. Mitä enemmän iloa alkaa tutkimaan ja etsimään, sitä enemmän sitä alkaa myös löytämään sen erilaisissa muodoissa. Koen, että meidän kaikkien vastuulla on sekä löytää, että tuottaa enemmän iloa tähän maailmaan”, Väinölä toteaa. 

Vuoden Huiput 2023 -kilpailu käynnistyy 2.1.2024 ja töiden sisäänjättö päättyy 19.1. klo 17.00. Kilpailun tuomarointi tapahtuu 10.–11.2.2024. Voittajia juhlitaan gaalassa 18.4.2024 Tanssin talolla. 

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki