Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput -festivaalin aikataulu julki

Vuoden Huiput -festivaalin aikataulu julki

Luovan suunnittelun kansainväliset kärkinimet tarjoavat uusia näkökulmia Vuoden Huiput -festivaaleilla 7.3.2019 Clarion-hotellissa. Jessica Walshin tähdittämän festivaalin teemana on tänä vuonna rohkeus.

Vuoden Huiput -festivaali kokoaa yhteen luovan alan suunnannäyttäjiä. Clarion Hotel Jätkäsaaressa 7.3. järjestettävillä Vuoden Huiput -festivaaleilla kuullaan päivän aikana rohkeiden oman tiensä kulkijoiden puheenvuoroja ja kohdataan luovan alan edistyksellisimpiä ajattelijoita. Tapahtuman pääpuhujiksi saapuvat AD, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Jessica Walsh (Sagmeister & Walsh, New York) sekä luova johtaja ja kuraattori Erik Kessels (KesselsKramer, Amsterdam). Vuoden Huiput -festivaalin juontaa Ronja Salmi

Festivaalipäivän avaa saksalainen Eva-Lotta Lamm, joka johdattaa kävijät luovaan muistiinpanojen tekemiseen. Erik Kessels puhuu avaus-keynotessaan virheiden tekemisen tärkeydestä: ”Luovan alan ammattilaisena sinua tullaan kutsumaan idiootiksi vähintään kerran päivässä. Se on okei. Kehitys tapahtuu erehdyksen ja virheiden kautta.” Taiteen tohtori Asta Raami käsittelee puheenvuorossaan älykästä intuitiota.

Monialaisen innovaatiotoimiston AKQAn David Vogel haastaa kuulijat pohtimaan, miten UX muuttaa maailmaa esityksessään ”How to Design for What’s Next”. Lounaan jälkeen tukholmalaisen Note Design Studion designjohtaja Cristiano Pigazzini kertoo, miten Note toimii monialaisesti arkkitehtuurin ja muotoilun parissa.

Festivaali-iltapäivän kotimaisessa Tila ja tunne -keskustelussa kuullaan Vuoden Huiput -kilpailun ylituomari, AD ja suunnittelija Päivi Häikiön, sisustusarkkitehti Aino Bradtin (KOKO3), tutkimus- ja strategiajohtaja Antti Pitkäsen (Agile Work) ja AD Laura Väinölän (Marimekko) ajatuksia kokemuksellisesta muotoilusta. Keskustelun moderoi luova johtaja Mikko Hakkarainen (Miltton Creative). 

Marshmellow Laser Feast on lontoolainen digitaaliseen muotoiluun ja mixed reality -kokemuksiin erikoistunut taide- ja designstudio. Studio luo visuaalisia ja koskettavia elämyksiä venyttäen taiteen, tieteen ja teknologian raja-aitoja. Taiteilija Ersin Han Ersin on Marshmellow Laser Feastin toinen luova johtaja. Hänen esityksensä käsittelee näkymättömän tekemistä näkyväksi.

Viimeisenä varsinaisessa ohjelmassa on Jessica Walshin puheenvuoro ”Play by Your Own Rules”. Esitys käsittelee leikin ja sääntöjen merkitystä luovassa työskentelyssä. Arvostetun Sagmeister & Walsh -designstudion toiseksi osakkaaksi vain 25-vuotiaana pyydetty Walsh on yksi sukupolvensa tunnetuimpia graafisen suunnittelun nimiä.

 

Festivaalin oheisohjelma: 

Kylttimaalausta Teo Tuomisen johdolla

Työpajassa tutustutaan Teo Tuomisen opastuksella kylttimaalauksen perustekniikoihin, työkaluihin ja tyyleihin. Osallistujat saavat kokeilla casual, script ja block -kirjoitustyylejä. Pajassa työskennellään siveltimillä ja vesiohenteisella maalilla paperille maalaten, ja oman teoksen saa ottaa mukaan. 

Maisteri Kyrön hämmästyttävä väärän käden muotokuva-automaatti!

Vasenkätisenä tunnettu kuvittaja Antti Kyrö piirtää festarikävijöitä oikealla eli väärällä kädellään. 

MYÖS-kollektiivin DJ & VJ set

MYÖS on helsinkiläinen DIY-kollektiivi, tapahtuma-alusta ja verkosto elektronisen musiikin kentällä aliedustetuille toimijoille. MYÖS-kollektiivin DJ’t ja VJ’t viihdyttävät festariväkeä virallisen ohjelman päätyttyä.

 

Aikataulu ja info: festival.vuodenhuiput.fi

 

Kuva: Marshmallow Laser Feast

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki