Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput 2022 -tuomaristo valittu

Vuoden Huiput 2022 -tuomaristo valittu

Vuoden Huiput 2022 -kilpailun sisäänjättö alkaa 2.1.2023. Ylituomari Anu Niemosen johtama 70-henkinen ammattilaisjury arvioi kilpailutyöt helmikuun alussa. Kilpailun ilmeestä vastaa tänä vuonna Ellun Kanat.

Vuoden Huiput -kilpailu järjestetään jo 43. kerran. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua. Luovan alan kärkeä edustava, vuosittain vaihtuva tuomaristo pitää sisällään 70 suunnittelijaa ja ylituomarin, joka on tällä kertaa luova johtaja Anu Niemonen. Tuomariston valitsee Grafian hallitus.  

Vuoden Huiput -kilpailusivusto on avattu osoitteessa www.vuodenhuiput.fi, mutta varsinainen kilpailutöiden sisäänjättöaika on 2.–20.1.2023. Sivuilta löytyvät kilpailun koko tuomaristo ja sarjat. Vuosittain vaihtuvan, ylituomarin valitseman Jokeri-sarjan teemana on Strategian voima.

Vuoden Huiput -tapahtuman ilmeen on suunnitellut muutostoimisto Ellun Kanat. ”Vuoden Huiput on aina haastanut suunnittelijoita kokeilemaan ja luomaan jotain yllättävää. Halusimme nostaa luovuuden kilpailun identiteetin ytimeen. On tärkeää, että kilpailun ilme on kiinni tässä hetkessä ja sen ilmiöissä: lähdimme rohkeasti hyödyntämään tekoälytyökaluja ilmeen suunnittelussa, luovuuden tukena ja rajojen rikkojana. Tämän vuoden ilmeessä näkyy tekoälyllä luotu ihmemaa. Tekoäly valtaa jatkuvasti enemmän tilaa itselleen kaikkialla yhteiskunnassa, ja se tulee vaikuttamaan myös työmme arkeen. Siksi on hyvä miettiä, miten sen hyödyt voi valjastaa omaan käyttöön”, kertovat Ellun Kanojen luovat suunnittelijat Veera Kesänen, Veera Kortelainen ja Julia Nyyssölä.

Tutustu tuomaristoon ja kilpailusivuihin: www.vuodenhuiput.fi

 

Vuoden Huiput 2022 -kilpailu käynnistyy 2.1.2023 ja töiden sisäänjättö päättyy 20.1. klo 17. Kilpailun tuomarointi tapahtuu 11.-12.2.2023 Metropolian Arabian toimipisteessä. Voittajia juhlitaan gaalassa 20.4.2023. 

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki