Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Huiput 2020 -tuomaristo valittu

Vuoden Huiput 2020 -tuomaristo valittu

Ylituomari Arja Karhumaan johtama 61-henkinen ammattilaisjury arvioi kilpailutyöt etätuomaroinnissa helmikuun alussa. Vuoden Huiput 2020 -kilpailun sisäänjättö alkaa 4.1.2021.

Vuoden Huiput on nostanut esiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua jo 41 vuoden ajan. Vuoden Huiput on suunnittelijoiden itsensä perustama kilpailu. Alan terävintä kärkeä edustava, vuosittain vaihtuva tuomaristo pitää sisällään 61 suunnittelijaa ja ylituomarin, joka on tänä vuonna Aalto-yliopiston apulaisprofessori Arja Karhumaa. Tuomariston valitsee  Grafian hallitus.  

Vuoden Huiput -kilpailusivusto on avattu osoitteessa www.vuodenhuiput.fi, mutta varsinainen kilpailutöiden sisäänjättöaika on 4.–22.1.2021. Sivuilta löytyvät kilpailun koko tuomaristo ja sarjat. Vuosittain vaihtuvan, ylituomarin valitseman Jokeri-sarjan teemana on Avoimet ovet. Sarjaan voi tänä vuonna ehdottaa veloituksetta muiden tekemiä esimerkillisiä ja edistyksellisiä töitä.

Vuoden Huiput -tapahtuman ilmeestä vastaa tänä vuonna turkulainen mainos- ja designtoimisto Uusi Studio. ”Kyse Vuoden Huipuissa on erottautumisesta – vaikuttavuudesta, nousemisesta keskinkertaisuuden yli ja huomatuksi tulemisesta. Parhaat työt erottuvat ja nousevat esiin keskinkertaisuuden massasta kuin huutomerkki. Ensimmäinen askel kohti parhautta on aina erottuminen ja huomion herättäminen”, kertovat Uuden Studion suunnittelijat Ari Kivi, Toni Salminen ja Kalle Sirkiä.

Tutustu tuomaristoon ja kilpailusivuihin: www.vuodenhuiput.fi

Vuoden Huiput 2020 -kilpailu käynnistyy 4.1.2021 ja töiden sisäänjättö päättyy 22.1. klo 17. Matti Myöhäiset voivat ilmoittaa kilpailutöitä 50 % lisähintaan vielä 26.1.2021 saakka. Huiput Creative Festival järjestetään virtuaalisena 4.3.2021.