Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Nieminen

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Nieminen

Grafian Vuoden Graafikko 2019 on Lotta Nieminen. Graafinen suunnittelija, AD ja kuvittaja Lotta Nieminen on tehnyt jo pitkään näyttävää kansainvälistä uraa New Yorkissa. Vuoden Graafikon näyttely pidetään Designmuseon Galleriassa 19.–24.3.2019.

Lotta Nieminen (s. 1986) on yksi menestyneimmistä suomalaisista luovista suunnittelijoista maailmalla. Palkittu suunnittelija on mm. valittu Forbesin 30 Under 30 -listalle. Graafisena suunnittelijana, art directorina ja kuvittajana työskentelevä Nieminen on laaja-alainen osaaja, jonka repertuaari luovana kumppanina ulottuu brändäyksestä ja visuaalisista identiteeteistä julkaisuihin ja digitaalisiin sovelluksiin. ”Haluan työskennellä laaja-alaisesti. Minulle luovuus merkitsee sitä, ettei ripustaudu tiettyyn rooliin tai titteliin. On tärkeää pysyä uteliaana. Luovuus auttaa löytämään parhaan tavan idean ilmentämiseen”, Lotta Nieminen kertoo.

Vuoden Graafikko -työryhmä haluaa palkita Lotta Niemisen erityisesti graafisena suunnittelijana. Työryhmä perustelee valintaansa mm. Niemisen laajalla osaamisen skaalalla ja laadukkaalla tekemisellä: ”Lotta Niemisen luova suunnittelu on samaan aikaan itsevarmaa, minimalistista, iloista ja energistä. Hänen työssään jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty vahvistamaan asiakkaan viestiä.”

”Lotta Nieminen on esimerkki iloisesta, itsevarmasta suunnittelijasta, joka näyttää suomalaisille että valtameri on pelkkä vesi, jonka voi ylittää. Nieminen muutti New Yorkiin isompien kalojen perässä, jotka hän myös pyydysti. Hänen portfoliossaan on asiakkaita, joista suurin osa Suomessa pysyvistä suunnittelijoista voi vain unelmoida. Tuomaristo jää seuraamaan suurella mielenkiinnolla ja ihailulla, mihin Lotta Niemisen ura seuraavaksi vie.” 

Aalto-yliopistossa ja Rhode Island School of Designissa opiskellut Nieminen perusti oman suunnittelustudionsa New Yorkiin vuonna 2012. Kuvittajana Lotta Niemistä edustaa suomalainen Agent Pekka. Nieminen työskentelee useiden eri muoti-, media- ja lifestyle-yritysten kanssa. Asiakaskuntaan kuuluvat mm. Bvlgari, Hermès, Google, Facebook, New York Times ja Marimekko. Lotta Nieminen tunnetaan värikkäistä, asetelmallisista ja käsinkosketeltavan tuntuisista kuvituksistaan.

Vuoden Graafikon valinneeseen toimikuntaan kuuluivat Inka Bell (Vuoden Graafikko 2018), Timo Berry, Penni Osipow, Laura Väinölä ja Pablo Steffa (ei osallistunut päätöskokoukseen).

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Niemisen näyttely 19.–24.3.2019 Designmuseon Galleriassa Tervetuloa avajaisiin tiistaina 19.3. klo 18–20!

Lyhyen näyttelyn aikana tilassa tullaan järjestämään ohjelmaa, josta tiedotamme lähempänä ajankohtaa.

 

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Avoinna: ti 11–20, ke–su 11–18, ma suljettu
www.designmuseum.fi

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki