Kaikki ajankohtaiset

Vuoden Graafikko 2018 on Inka Bell

Vuoden Graafikko 2018 on Inka Bell

Grafian Vuoden Graafikko 2018 on Inka Bell. Graafinen suunnittelija ja taidegraafikko Inka Bell työskentelee taiteen ja designin välimaastossa keskittyen erityisesti serigrafiaan.

Inka Bell (ent. Järvinen, s. 1981) on monipuolinen graafinen suunnittelija ja taidegraafikko. Hän on omissa serigrafiatöissään onnistunut liittämään digitaalisen kädenjäljen perinteiseen menetelmään tuoden uuden tilallisen ja elämyksellisen ulottuvuuden. 

Viimeksi Bell on ollut perustamassa Kalasataman seripajaa, joka on kaikille avoin serigrafiaan keskittyvä työtila Helsingin Kalasatamassa. Seripaja on luonut alalle uutta yhteisöllisyyttä. Bell on tehnyt perinteisestä seripainamisesta ilmiön. Kysynnän kasvaessa hän on yhdessä Robin Ellisin kanssa tuotteistanut liikkuvan serigrafiaworkshopin, Screensaversin, jonka avulla käsillä tekemisen ilosanomaa viedään suoraan yrityksiin.

Inka Bell on tarkka, kokeileva ja pelkäämätön suunnittelija. Hän on ollut mukana perustamassa yhtä tämän hetken menestyneintä suomalaista suunnittelutoimistoa, Tsto:ta, jossa hän oli mukana 2015 saakka. Bellin kokeileva ja yllättävä lähestymistapa graafiseen suunnitteluun sekä kuvan ja typografian suhteen sekoittuminen näkyvät edelleen Tsto:n suunnittelufilosofiassa.

Kuvittajana hän on toiminut Agent Pekan edustamana vuoteen 2013 asti. Oman suunnittelutyönsä lisäksi Inka Bell opettaa serigrafiaa Kuvataideakatemiassa ja graafista suunnittelua Helsinki Design Schoolissa.

Vuoden Graafikon valinneeseen toimikuntaan kuuluivat Mikko ”Vilunki 3000” Viljakainen (Vuoden Graafikko 2017), Katju AroPäivi Häikiö, Arja Karhumaa ja Pauli Kervinen.

Vuoden Graafikko 2018 Inka Bellin näyttely ”Zanni” Helsingin Artekissa 29.1.–24.2.2018, (Keskuskatu 1). Bell on tavattavissa näyttelyssä la 3.2.2018 klo 12–15.

 

www.inkabell.fi

www.kalasatamanseripaja.com

facebook.com/screensavershelsinki