Kaikki ajankohtaiset

Suomen lippu -postimerkkikilpailu

Suomen lippu -postimerkkikilpailu

Posti järjestää postimerkkien suunnittelukilpailun yhteistyössä Grafian ja Kuvittajat ry:n kanssa. Kilpailun tavoitteena on löytää kuvitus tai graafinen suunnittelu vuonna 2020 julkaistavaan Suomen lippu -aiheiseen postimerkkiin. Kilpailuun voivat osallistua Grafian ja Kuvittajien jäsenet sekä alan opiskelijat.

Liputtaminen on hieno ja arvokas tapa näyttää iloa, korostaa syytä juhlaan sekä osoittaa kunnioitusta. Tämä arvokkuus tulisi välittyä myös Suomen lippu -postimerkistä. Kilpailun keskeinen kriteeri on, että Suomen lippu on postimerkin pääosassa. 

Kilpailun aikataulu ja palkinnot

Kilpailu käydään aikavälillä 15.3.- 30.4.2019. Voittajat valitaan toukokuussa 2019, ja heille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Tulokset julkaistaan Postin, Grafian ja Kuvittajat ry:n verkkosivuilla.

Posti maksaa parhaalle ehdotukselle 2500 €. Toiseksi ja kolmanneksi parhaiden töiden suunnittelijoille maksetaan kummallekin 500 € palkkio. Palkinnot ovat saajalleen veronalaista tuloa ja ne maksetaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tulosten julkistamisen jälkeen.

Kilpailutöiden jättäminen
                            

Kilpailu päättyy 30.4.2019 klo 16.00, johon mennessä kilpailuehdotukset on jätettävä Posti Oy:lle, PL 7, 00011 Posti, käyntiosoite Postintaival 7a. Postitse lähetettävien kilpailutöiden tulee olla perillä kilpailuajan päättymiseen mennessä, kuoreen tulee merkitä teksti: ”Postimerkkien suunnittelukilpailu”. Määräajan jälkeen saapuneet kilpailutyöt hylätään sääntöjen vastaisina. Kilpailutöiden tulee olla aiemmin julkaisemattomia.

Kilpailun säännöt

Kilpailuun voi osallistua Grafian ja Kuvittajat ry:n jäsenet, sekä alan opiskelijat. Kilpailijoita pyydetään jättämään vaakamallinen kilpailutyö vedostettuna A4 kokoiselle kapalevylle. Työ tulee nimetä ja liittää mukaan (työn taakse kiinnitettynä) suljettu kirjekuori, jossa on sama nimitunnus kuin työssä sekä kuoren sisään tekijän täydelliset yhteystiedot. Kilpailuun voi halutessaan osallistua myös useammalla ehdotuksella.

Posti maksaa palkinnot ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden töiden tekijöille. Kilpailijalla ei ole oikeutta julkaista kilpailutyötä tai luovuttaa sitä koskevia oikeuksia kilpailun aikana. Jos työtä ei palkita kilpailussa, tekijä saa määrätä työstään vapaasti heti voittajien valinnan jälkeen. Postilla on oikeus päättää kahden kuukauden kuluessa kilpailun päättymisestä, käyttääkö Posti palkittuja töitä ja millaiset oikeudet Posti haluaa työhön lunastaa.

Palkitun työn muokkaamisesta Postin tuotteisiin sekä Postin oikeuksista valmistaa kappaleita teoksesta ja saattaa se yleisön saataville muuttamattomana tai muunneltuna sovitaan erikseen kilpailijan kanssa tehtävässä sopimuksessa. Kilpailija sitoutuu muokkaamaan palkittua työtä tarvittaessa Postin toiveiden mukaisesti siten, että työ on käytettävissä postimerkkinä tai muuna tuotteena. Palkitun kilpailutyön muokkaaminen voi tarkoittaa esim. työn mittasuhteiden muuttamista, tuotteessa tarvittavien tekstien tai maksumerkintöjen sijoittelua, taikka muiden taidetyöhön liittyvien yksityiskohtien pienimuotoista muuttamista ja suunnittelua.

Jos Posti päättää käyttää palkittua työtä postimerkkinä, kilpailijan kanssa sovitaan erikseen myyntikokonaisuuteen kuuluvan ensipäivänkuoren, ensipäivänleiman ja arkkikokonaisuuksien suunnittelusta sisältäen edellä mainitun työn muokkauksen, 1000 € korvauksella. Posti ja kilpailija voivat sopia myös työn hyödyntämisestä muissa tuotteissa tai muista edellä selostettua laajemmista suunnittelu- tai muutostöistä, joiden korvauksesta sovitaan erikseen. Korvaukset maksetaan kilpailupalkinnon lisäksi.

Postilla on oikeus, mutta ei velvollisuutta arkistoida kaikki kilpailuun jätetyt työt, tekijällä on oikeus pyytää kilpailutyö takaisin itselleen.

Postilla, Grafialla ja Kuvittajat ry:llä yhdessä ja erikseen on oikeus järjestää kaikista kilpailutöistä näyttely. Tällöin kilpailutöiden vedokset voidaan saattaa yleisön nähtäville.


Kilpailukutsu:

Suomen lippu -postimerkin kilpailukutsu.pdf


Lisätietoja:

Tätä kilpailua ja tilaajan toimintaa koskevia täsmentäviä kysymyksiä voi jättää kilpailun ajan. Kysymyksiin vastataan noin viikon kuluessa.

Design Manager

Tommi Kantola

040 756 5098

tommi.kantola@posti.com

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki