Kaikki ajankohtaiset

Stefan Sagmeister Huiput Creative Festivaleille

21.5.2024 Clarion Hotel Helsingissä järjestettävän luovan suunnittelun huipputapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä. Festivaalin pääesiintyjä on alan tähti Stefan Sagmeister.

Huiput Creative Festival tuo Jätkäsaareen joukon luovan suunnittelun kansainvälisiä kärkinimiä. Tapahtuma tarjoaa inspiroivia ideoita ja uusia näkökulmia luovaan suunnitteluun. Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa on runsaasti erilaista luovaa tekemistä työpajojen muodossa. Huiput-festivaalin juontaa Jani Toivola. Vuoden 2024 teemana on COMMUNITY.

Festivaalin pääesiintyjä Stefan Sagmeister on yksi visuaalisen viestinnän suunnittelun maailmantähdistä. Itävaltalaissyntyinen Sagmeister asuu ja työskentelee New Yorkissa. Hänen asiakkaitaan ovat mm. Rolling Stones-yhtye, HBO sekä Guggenheim-museo. Stefan Sagmeister on voittanut kaksi Grammy-palkintoa ja ansainnut käytännössä kaikki tärkeimmät kansainväliset muotoilun palkinnot.

Keynote-puheenvuorossaan ”Now is Better” Stefan Sagmeister puhuu elämämme suurista aiheista, kuten onnesta tai kauneudesta, siitä kuinka ne liittyvät muotoiluun ja mitä se kaikki ​​tarkoittaa jokapäiväisessä elämässämme. Sagmeister esittelee visualisointeja, jotka päätyvät hyvin erilaisiin johtopäätöksiin kuin mitä somen tai uutisten pohjalta tekisi.

Toinen julkistettu esiintyjä on hollantilainen 3D-taiteilija ja animaattori Eva Cremers. Hänen töissään yhdistyvät leikkisyys ja graafisuus. Cremers pyrkii töillään tuomaan iloa ja hymyä ihmisten huulille. Eva Cremersin töiden tunnuselementtejä ja hahmoja voi löytää niin digitaalisesta taiteesta kuin veistoksista, seinämaalauksista ja vaatteista. Cremersin asiakkaita ovat mm. H&M, Meta, Amazon Music, Apple ja Samsung.

Puheenvuorossaan Eva Cremers kertoo yllättävästä matkastaan ​​3D-taiteen maailmaan. Hän jakaa tarinansa siitä, kuinka päätyi vain kolmessa vuodessa opetusvideoiden katselusta työskentelemään kansainvälisesti tunnettujen yritysten kanssa.

Osana festivaalia nähdään taas suosittu PechaKucha-puheosuus. Jokainen tuo näytille 20 kuvaa, joista jokainen on esillä 20 sekuntia. Yhden puheenvuoron kesto on siis aina 6 minuuttia ja 40 sekuntia. Säännöt ovat selkeät ja sisältö usein jotakin täysin odottamatonta. PechaKucha toteutetaan yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa. 

Tiistaina 21.5.2024 Clarion Helsingissä järjestettävän luovan suunnittelun huipputapahtuman Huiput Creative Festivalin ennakkoliput ovat nyt myynnissä. Lipun hintaan kuuluu koko päivän tasokas kansainvälinen puheohjelma, työpajat, ruokailut sekä afterit ohjelman jälkeen.

Huiput Creative Festivalin sivuille

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian vuodesta 1980 järjestämään luovan suunnittelun Vuoden Huiput -kokonaisuuteen kuuluu Vuoden Huiput -kilpailu, palkintogaala, näyttely ja vuosikirja. Huiput Creative Festival on itsenäinen osa Vuoden Huiput -kokonaisuutta. Festivaali järjestetään jo kahdeksatta kertaa. 

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki