Kaikki ajankohtaiset

Marina Vezikon Designmuseon näyttely avautuu

Marina Vezikon Designmuseon näyttely avautuu


Designmuseossa avautuu Helsinki Design Weekin aikana Vuoden Graafikko 2021 Marina Vezikon näyttely.
Ajattelemme toisin öisin / We think differently at night –näyttelyssä maamme eturivin suunnittelijoihin kuuluva Veziko pohtii intuition ja tiedostamattoman roolia luovassa työssä.

Grafian Vuoden Graafikoksi 2021 valitsema Marina Veziko (s. 1988, Kiova) on erityisesti brändäyksen parissa työskentelevä rohkea ja monipuolinen suunnittelija. Hänen repertuaarinsa ulottuu visuaalisista ilmeistä pakkauksiin sekä lehtitaittoon ja digitaalisiin sovelluksiin.

Vuoden Graafikko -palkintonäyttely esittelee Vezikolta seitsemän työtä, joita yhdistää paitsi viimeistelty visuaalisuus myös vastuullisuus, uuden edistäminen ja poikkeavat näkökulmat. Näyttely pohtii intuition ja tiedostamattoman roolia suunnittelutyössä. Teokset esitellään niiden ympärille luodun unenomaisen maailman kautta. Muotoilija Hanna Anosen kanssa dramatisoitu esillepano ja vapaa toimittaja Iida Sofia Hirvosen kirjoittamat tekstit johdattavat katsojan salaisen viisauden äärelle.

Vezikon työskentelyprosessia kuvaa parhaiten strateginen ajattelu yhdistettynä intuitiiviseen ja holistiseen lähestymistapaan. Vezikon asiakaskunta on laaja-alainen – toimeksiannot vaihtelevat luksuskosmetiikasta ja teknologiainnovaatioista aina elintarvikkeisiin ja kulttuuri-instituutioihin. Muun muassa Helsinki Design Weekille ja IKEAlle suunnitellut Veziko tekee brändäystyötä suomalaisten asiakkaiden lisäksi ulkomaisille yrityksille. Hän on myös toinen Suomen vähemmistöihin keskittyvän FEW-lehden perustajista.

Marina Veziko on palkittu suunnittelija, joka on ollut viime vuosina laajasti esillä myös ulkomaisissa alan medioissa. Vuonna 2016 hänet nimitettiin yhdeksi Adoben Nordic Creative Talent Awardin saajista. Lahden muotoiluinstituutissa ja Royal Danish Academyssä opiskellut Veziko perusti oman suunnittelutoimiston 2019, työskenneltyään sitä ennen pidempään brändisuunnittelutoimisto Werkligillä.

Lounastauko -keskustelu pe 10.9. klo 13 Zoomissa

Designmuseon Lounastauko-keskustelussa tapaamme Vuoden graafikon 2021 Marina Vezikon(s. 1988). Vezikon Ajattelemme toisin öisin -näyttelyn avajaispäivän tapahtumassa Veziko kertoo uuden näyttelynsä teemoista sekä aikaisemmista töistään. Mukana keskustelemassa onElina Iida Sofia Hirvonen, joka on kirjoittanut näyttelyyn liittyviä tekstejä intuitiosta. Tapahtuma on ilmainen ja se järjestetään zoomissa.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen.

Vuoden Graafikko 2021 -palkintonäyttely 10.9.2021–9.1.2022 Designmuseon Galleriassa. Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki