Kaikki ajankohtaiset

Luovan suunnittelun huippunimet Helsinkiin

Vuoden Huiput -festivaali tuo taas luovan suunnittelun kansainvälisen kärjen 1.3.2018 Jätkäsaaren Clarion-hotelliin. Mukana mm. Eike König, Leyla Acaroglu ja Snøhetta.

Maaliskuisessa Helsingissä juhlitaan jälleen luovuutta: nyt toista kertaa järjestettävä Vuoden Huiput -festivaali kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä luovan alan suunnannäyttäjiä. Tänä vuonna festivaalin avaa graafisen suunnittelun maailmantähti Eike König. Norjan ylpeys Snøhetta on laajentanut toimintaansa arkkitehtuurista myös brändisuunnittelun puolelle, josta tulee kertomaan Snøhettan brand design -osaston johtaja Martin Gran. Festivaalipäivän päättää muotoilija, sosiologi Leyla Acaroglu, joka kertoo muotoilun keinoista maailman pelastamiseen.

Festivaaleilla julkistetaan Vuoden Huiput 2017 -kilpailun shortlista, jonka valintaa tuomaristojen puheenjohtajat avaavat haastatteluissa. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös kaksipäiväinen (2.–3.3.) The Art of Art Direction Masterclass Iso-Britannian menestyneimpiin mainonnan suunnittelijoihin lukeutuvan Alexandra Taylorin ohjaamana.

Festivaali-iltapäivän ”Kerronta ja karikot someviestinnässä” -kokonaisuudessa kuullaan tietokirjailija, bloggari Katleena Kortesuon näkemys siitä, miten visuaalinen viestintä aloittaa kriisin ja kuinka se lopettaa sen ja pappi ja viestintäammattilainen Jussi Kosken esitys tarinoista ja persoonista tubevaikuttamisessa. Lisäksi toimittaja, käsikirjoittaja Veera Ojola avaa tarinankerronnan saloja Instagramissa. 

Eike König

Eike König on berliiniläisen graafisen suunnittelun toimiston ja luovan kollektiivin HORTin perustaja ja johtaja. Frankfurtin teknoskenessä vuonna 1994 perustettu HORT erikoistui aluksi pelkästään levynkansien ja bändien logojen suunnitteluun, mutta nykyisin ylistetyn studion asiakaslistalta löytyy mm. New York Times, IBM, Nike ja Universal Music.

Leyla Acaroglu

Palkittu muotoilija, sosiologi, yrittäjä ja TED-puhuja Leyla Acaroglu haastaa yleisönsä muuttamaan ajatuksiaan maailmasta. Disruptive Design -metodin kehittänyt suunnittelija kannustaa tutkimaan, miten kestävän kehityksen keinoin voidaan kehittää maailmaan uudelleenmuotoilevia luovia ratkaisuja. 

Snøhetta / Martin Gran

Snøhetta on arkkitehtuuriin, maisema-arkkitehtuuriin, sisustussuunnitteluun ja brändisuunnitteluun keskittyvä palkittu toimisto, jonka brand design -osaston toimitusjohtaja saapuu Vuoden Huiput -festarille puhumaan kontekstista, konseptista ja luomisesta. Psykologiaa, sosiologiaa ja johtamista opiskelleen Granin kiinnostus ihmismieleen yhdistettynä kaupalliseen ajatteluun on tehnyt hänestä kysytyn strategisen neuvonantajan, joka on aiemmin työskennellyt mm. McCann Ericksonilla ja Scandinavian Design Groupilla.

Alexandra Taylor

Iso-Britannian arvostetuimpiin art directoreihin kuuluva Alexandra Taylor on ensimmäinen nainen 50 vuoteen, joka on palkittu D&AD President’s Awardilla. Pitkän uran Saatchi & Saatchi -mainostoimistolla Head of Artina tehnyt Taylor saapuu festivaalille antamaan kansainvälisen näkökulman Vuoden Huiput -kilpailun shortlistatuihin töihin. Taylor pitää myös nykyisille ja tuleville art directoreille kaksipäiväisen Art of Art Direction -kurssin.

Wang & Söderström

Tila- ja huonekalusuunnitteluun erikoistuneen Anny Wangin ja arkkitehti Tim Söderströmin perustama luova studio hyödyntää uusia teknologioita muovatakseen tulevaisuuden visuaalisia ja tilallisia kokemuksia. Kööpenhaminassa toimiva studio työskentelee monialaisesti häivyttäen rajoja visuaalisen viestinnän, digitaalisen/fyysisen valmistamisen, taiteen ja tilasuunnittelun välillä.

Gilles & Cecilie

Ranskalainen Gilles Jourdan ja norjalainen Cecilie Maurud Barstad tapasivat opiskellessaan graafista suunnittelua Central Saint Martinsissa Lontoossa. Poikkitaiteellinen studio työskentelee niin kuvitusten, graafisen suunnittelun, animaation, taiteen kuin installaatioidenkin parissa. Vuoden Huiput -festivaaleilla Gilles & Cecilie antaa vinkkejä luovan uran rakentamiseen ja jakaa kokemuksiaan oman toimiston perustamisesta ja vakiinnuttamisesta.

Zélia Sakhi

Zélia Sakhi on osakas ja Head of Creative Mobiento / Deloitte Digitalilla. Sakhi aloitti uransa 10 vuotta sitten ranskalaisella Casus Bellillä, ja siirtyi sieltä Lontooseen Amazonille, jossa hän johti useita Euroopan laajuisia kampanjoita ennen muuttoaan Tukholmaan vuonna 2013. Palkitun suunnittelijan työ keskittyy uuden sukupolven tuotteisiin sekä asiakaskeskeisiin innovaatioihin, jotka usein pyörivät liikkuvuuden ja verkottuneen teknologian ympärillä.

Sarah Hyndman 

Sarah Hyndman on Lontoossa asuva graafinen suunnittelija ja kirjailija, jonka erikoisalaa on moniaistillinen typografia. Innovatiivisen Type Tasting -studion perustaneen suunnittelijan missiona on muuttaa sitä, miten suhtaudumme typografiaan. Interaktiivisen ja vauhdikkaan luentonsa aikana hän esittelee tutkimustuloksiaan eri kirjasintyyppien persoonallisuuksista. 

Ohjelma

Liput