Kaikki ajankohtaiset

Lotta Niemisen näyttely HDW:llä

Lotta Niemisen näyttely HDW:llä

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Nieminen irrottaa suunnittelemansa tuotteet totutusta käyttöympäristöstään osaksi värien, muotojen ja tyhjän tilan välisiä suhteita tutkivaa installaatiota. Näyttely on esillä Helsinki Design Weekin aikana 6.–15.9. Erottaja 2:ssa.

Grafian valitsema Vuoden Graafikko 2019, graafinen suunnittelija, AD ja kuvittaja Lotta Nieminen on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista suunnittelijoista. Nieminen on työskennellyt merkittäville muoti- ja life style -brändeille New Yorkissa, ja nyttemmin Pariisissa.

Lotta Niemisen Töitä, jne. -näyttely nähtiin maaliskuussa muutaman päivän ajan Designmuseossa ja on nyt osa Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikan Erottaja 2 :n ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week järjestetään 5.– 15.9.2019.

Näyttelyssä on esillä Lotta Niemisen suunnittelemaa visuaalista viestintää viime vuosilta: visuaalisia ilmeitä, julkaisusuunnittelua ja pakkauksia, sekä töiden visuaalisia teemoja toistavia väripintoja ja muotoja.

Lotta Nieminen (s. 1986) on laaja-alainen osaaja, jonka repertuaari luovana kumppanina ulottuu brändäyksestä ja visuaalisista identiteeteistä julkaisuihin ja digitaalisiin sovelluksiin. Aalto-yliopistossa ja Rhode Island School of Designissa opiskellut Nieminen perusti oman suunnittelustudionsa New Yorkiin vuonna 2012, josta siirtyi tänä vuonna Pariisiin. Nieminen työskentelee useiden eri muoti-, media- ja lifestyle-yritysten kanssa. Asiakaskuntaan kuuluvat mm. Bvlgari, Hermès, Google, Facebook, New York Times ja Marimekko.

Lotta Niemisen Töitä, jne. -näyttely on avoinna Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikan Erottaja 2:n viidennessä kerroksessa 6.–15.9.2019 klo 11–19 joka päivä (ma 9.9. suljettu).

Tapahtumasivu

 

Kuva: Jonne Sippola

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki