Kaikki ajankohtaiset

Lotta Nieminen: Töitä, jne.

Lotta Nieminen: Töitä

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Niemisen näyttely Designmuseon Galleriassa 19.—24.3.2019.

Designmuseossa on esillä viikon ajan Grafian Vuoden Graafikko 2019 Lotta Niemisen monipuolista suunnittelua esittelevä näyttely. Nieminen on luonut menestyksekkään uran graafisena suunnittelijana, AD:na ja kuvittajana New Yorkissa.

”Tämä näyttely tutkii samoja elementtejä kuin graafinen suunnitteluni – väriä, muotoa, tyhjää tilaa ja näiden keskinäistä suhdetta – luodakseen laajemman maailman jo olemassa olevien töiden ympärille. Enemmän kuin pelkkä lavaste suunnittelutöille, näyttelyn nimi ’Töitä, jne.’ siirtää työt pois niiden alkuperäisestä tarkoituksesta, esittää ne uudessa viitekehyksessä ja tutkii samaa muotokieltä uusien materiaalien ja mittasuhteiden kautta – muuttuen värillisiksi laatikkopinoiksi, levyiksi ja kehikoiksi. Kokonaisuus yhdistää graafisen suunnittelun, tuotemuotoilun ja taiteen olematta kirjaimellisesti mitään edellä mainituista”, Lotta Nieminen avaa näyttelyn konseptia. 

Näyttelyssä on esillä Lotta Niemisen suunnittelemaa visuaalista viestintää viime vuosilta: visuaalisia ilmeitä, julkaisusuunnittelua ja pakkauksia, sekä töiden visuaalisia teemoja toistavia väripintoja ja muotoja.

 Lotta Nieminen (s. 1986) on laaja-alainen osaaja, jonka repertuaari luovana kumppanina ulottuu brändäyksestä ja visuaalisista identiteeteistä julkaisuihin ja digitaalisiin sovelluksiin. Aalto-yliopistossa ja Rhode Island School of Designissa opiskellut Nieminen perusti oman suunnittelustudionsa New Yorkiin vuonna 2012. Nieminen työskentelee useiden eri muoti-, media- ja lifestyle-yritysten kanssa. Asiakaskuntaan kuuluvat mm. Bvlgari, Hermès, Google, Facebook, New York Times ja Marimekko.

NÄYTTELYN OHEISOHJELMA:

Lounastaukokeskustelu Lotta Niemisen kanssa
pe 22.3. klo 13, vapaa pääsy

Päättäjäistapahtuma su 24.3. 
klo 14-16 työpaja
klo 16-18 Lotta Nieminen tavattavissa näyttelyssään 

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Avoinna: ti 11–20, ke–su 11–18, ma suljettu

Liput:
12/10/6/alle 18-vuotiaat ilmaiseksi 
Huom! Grafia ry:n jäsenille on vapaa pääsy näyttelyyn

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki