Kaikki ajankohtaiset

Lahden julistetriennale 2021

Lahden julistetriennale 2021

Julistetriennale on maailmankuulu graafisen suunnittelun alan kilpailu ja näyttely, joka on nähty Lahdessa jo vuodesta 1975 lähtien. Seuraava julistetriennale nähdään vuonna 2021 yhtenä Lahden uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin avajaisnäyttelyistä Malskilla.

Näyttelyjulisteet valitsee kilpailuun lähetettyjen julisteiden joukosta kilpailutoimikunta, joka koostuu suomalaisista graafisen suunnittelun ammattilaisista. Lahden julistemuseota kilpailutoimikunnassa edustaa amanuenssi Hanna Suihko, joka toimii myös julistetriennalen pääsihteerinä.

Kansainvälinen jury palkitsee julistetriennaleen valittuja julisteita. Palkintoja jaetaan korkean laadun, omaperäisyyden, esteettisyyden ja viestinnällisen funktion perusteella. Julistetriennalen suurin palkinto, Grand Prix, on arvoltaan 5000€. Palkintojen lisäksi jury jakaa kunniakirjoja ja voi halutessaan jakaa muitakin palkintoja säännöissä ilmoitettujen palkintojen lisäksi. 

Vuoden 2021 julistetriennalen kilpailusarjoja on kolme:

A Ympäristöjulisteet

B Koti ja asuminen – puu kestävän kehityksen kodissa

C Aatteelliset, sosiaaliset ja kulttuurijulisteet

 

Ilmoittautuminen Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on auki jatketusti 14.12.2020 saakka. Ilmoittautumisen ohjeet ja kilpailusäännöt löytyvät julistetriennalen verkkosivulta: www.lahtipostertriennial2021.fi

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki