Kaikki ajankohtaiset

Kuvitus esillä laajasti Mikkelin triennalessa

Kuvitus esillä laajasti Mikkelin triennalessa

Mikkelin kuvitustriennale esittelee laaja-alaisesti suomalaista kuvitusta kolmenviimevuoden ajalta. Mukaan näyttelyyn on kutsuttu ruotsalaiskuvittaja Erica Jacobson. Mikkelin 12. kuvitustriennale järjestetään Mikkelin taidemuseossa 8.8.–25.10.2020.

Mikkelin 12. kuvitustriennaleen osallistuu 55 kuvittajaa, joilta on näyttelyssä 97 työtä. Triennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia kirjankuvituksista media- ja verkkoteosten sekä arkkitehtuurin kuvittamiseen. Kaikki teokset on julkaistu viimeisen kolmen vuoden aikana. 

Mikkelin taidemuseo ja Grafia ry ovat perustaneet tapahtuman vuonna 1987 ja Kuvittajat ry on ollut mukana yhteistyössä vuodesta 2008.

Kilpailuun osallistui 117 kuvittajaa yhteensä 345 työllä. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka olivat vapaita. Näyttelytyöt valitsi jury, johon kuuluivat kuvittajat Nina GrönlundAntti KyröMervi Lindman ja Marion Robinson sekä Mikkelin taidemuseon edustaja kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen. He ovat myös valinneet palkittavat kuvitukset, jotka julkistetaan näyttelyn tiedotustilaisuudessa 7.8.2020.

Näyttelyyn on kutsuttu vieraaksi tukholmalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Erica Jacobson (s. 1972). Hänet tunnetaan värikkäistä töistään, joiden kuvamaailma on omintakeinen sekoitus eri vuosikymmenten kuvitustyylejä yhdistyneenä selkeisiin väripintoihin ja oivaltavaan typografiaan. Jacobsonin työt vaihtelevat teatterijulisteista tapahtumien visuaalisiin ilmeisiin ja animaatioista kuosisuunnitteluun. Asiakkaisiin kuuluvat mm. Absolut Vodka, IKEA, Utbildningsradion ja Dagens Nyheter.

Samassa yhteydessä julkistetaan myös kuvitustriennalen näyttelyluettelo, jossa on mukana Sara Telemanin kirjoitus Erica Jacobsonista, Ville Hännisen artikkeli muraaleista, Veera Pekkisen teksti kuvituksen kuratoinnista ja Laura Valojärven artikkeli kuvituksen olemuksesta. Julkaisun graafisesta suunnittelusta vastaa Sofia Pusa. Näyttelyarkkitehtuurin on suunnitellut Tarja Kunttunen.

Mikkelin taidemuseo, Maaherrankatu 18–20, 50100 Mikkeli. Avoinna 8.8.2020 alkaen ti–su 10–17, ke 12–19, ma suljettu, 1.10. alkaen ke 12–19, to–su 10–17, ma­–ti suljettu.  Pääsymaksu aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ryhmille opastuksia arkisin klo 8–17, puh 040 129 5090 

 

Kuva: Sofia Runarsdotter

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki