Kaikki ajankohtaiset

Julistekisan voitto Ville Savimaalle

Julistekisan voitto Ville Savimaalle

Messukeskus 100 -julistekisan voitti Ville Savimaa. Finalistijulisteet ovat nähtävillä Habitaressa.

Messukeskuksen juhlavuoden teema Unohtumaton alku unelmille toimi teemana kilpailulle, johon osallistuivat Grafian jäsenet ja alan opiskelijat. Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi kuvittaja Ville Savimaan työn ”Juhla.” 

”Yritin piirtää ihmisen. Vapautuneen ja inspiroituneen ihmisen, joka muodoillaan ja väreillään hehkuu elämän eri sävyjä. Piirsin vielä kaksi sellaista ihmistä lisää, juhlavuosi on kaikkien messuvieraiden yhteinen juhla”, Ville Savimaa kertoo työn taustoista. 

Tuomariston valitsemissa finalistitöistä oli nähtävissä retrohenkisyyttä ja tyylisuuntia menneiltä vuosikymmeniltä.  

”Vanhat tyylit puhuttelevat nuoren polven tekijöitä. Kilpailutöissä vallitsi retrohenkisyys niin tyyleissä kuin ideoissa. Myös finalisteissa ja voittajatyössä oli havaittavissa vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Parhaimmillaan juliste on visuaalinen oivallus, johon on kiteytetty oleellinen annetusta aiheesta. Tuomaristo keskusteli julisteen tehtävästä tänä päivänä: kiinnittää katse ja välittää ajatus nopeasti kadunvarrella, vai asettua kauniiksi hitaasti nautittavaksi osaksi vaikkapa kodin sisustusta”, tuomaristo summaa kilpailutöitä. 

Tuomaristoon kuuluivat: Maria Mroue, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut; Laura Sarvilinna, Habitaren luova johtaja, Timo Berry, graafinen suunnittelija, Berry Creative; Katri Soramäki, toiminnanjohtaja, Grafia; Antti Uotila, graafinen suunnittelija, Tsto. 

Finalistijulisteet ovat esillä omana pop up -näyttelynään Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Julistesuunnittelukilpailun voittajan palkinto on 3 000 euroa.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki