Kaikki ajankohtaiset

Huiput-festivaalin koko ohjelma julkaistu

21.5.2024 Clarion Hotel Helsingissä järjestettävän luovan suunnittelun huipputapahtuman koko ohjelma ja aikataulu on julkaistu. Festivaalin pääesiintyjä on suunnittelija Stefan Sagmeister.

Huiput Creative Festival tuo Jätkäsaareen joukon luovan suunnittelun kansainvälisiä kärkinimiä. Tapahtuma tarjoaa inspiroivia ideoita ja uusia näkökulmia luovaan suunnitteluun. Vuoden teemana on COMMUNITY ja festivaalin juontaa Jani Toivola.

Festivaalin pääesiintyjä Stefan Sagmeister on yksi visuaalisen viestinnän suunnittelun maailmantähdistä. Hänen asiakkaitaan ovat mm. Rolling Stones-yhtye, HBO sekä Guggenheim-museo. Stefan Sagmeister on voittanut kaksi Grammy-palkintoa ja ansainnut käytännössä kaikki tärkeimmät kansainväliset muotoilun palkinnot. Keynote-puheenvuorossaan ”Now is Better” Sagmeister puhuu elämämme suurista aiheista, kuten onnesta tai kauneudesta, siitä kuinka ne liittyvät muotoiluun ja mitä se kaikki ​​tarkoittaa jokapäiväisessä elämässämme.

Tapahtuman toinen keynote-puheenvuoro on luova johtaja Aleksi Tammen ja kirjainmuotoilija Göran Söderströmin esitys typografian merkityksestä ja roolista brändäyksessä ja elämässä yleensä. Teeman kautta he avaavat myös työtään Iittalan uudelleenbrändäyksen parissa.

Aleksi Tammi on työskennellyt muun muassa The Weekndin, Grimesin, Troye Sivanin ja Justicen kanssa ja tehnyt brändisuunnittelua esimerkiksi Nikelle, Adidakselle, F1:lle, Voguelle ja Iittalalle. Viimeiset yli 10 vuotta Tammi on asunut osittain New Yorkissa ja Lontoossa.  Göran Söderström on Letters from Swedenin perustaja. Hän on suunnitellut mukautettuja kirjaintyyppejä esimerkiksi Acne Studiosille, Abletonille, Alexander Wangile, All Bluesille, Cadillacille, Guccille, VSCOlle, Nobel-palkinnolle, Craft Sportswearlle ja Sandvikille.

Hrund Gunnsteinsdottir on islantilainen kirjailija, puhuja, elokuvantekijä ja kestävän kehityksen johtaja. Gunnsteinsdottir kokoaa yhteen ideoita ja ihmisiä eri aloilta ja tieteenaloilta inspiroidakseen luovia ajattelutapoja ja rakentavia ratkaisuja.

Kat Zhou on Tukholmassa asuva amerikkalainen tuotesuunnittelija ja <Design Ethically> -projektin perustaja. Esityksessään ”Design Ethically: From Imperative to Action” Zhou kertoo, kuinka valtarakenteemme muokkaavat narratiiveja ja tarinankerrontaa sekä mitä voimme tehdä käytäntömme purkamiseksi. Zhou on työskennellyt suunnittelijana alalla vuosia.

Felix Pfäffli on Studio Feixenin perustaja. Hän opettaa juliste-, kampanja- ja generatiivista suunnittelua Fachklasse Grafik -koulussa, Luzernissa Sveitsissä. Pfäffli kertoo erilaisten projektien avulla miten suunnittelemattoman suunnittelu on toiminut hänellä tähän asti – miksi hän tekee sitä mitä tekee ja miksi ei koskaan tiedä miksi sitä tekee.

Hollantilaisen 3D-taiteilijan ja animaattorin Eva Cremersin töissä yhdistyvät leikkisyys ja graafisuus. Cremersin töiden tunnuselementtejä ja hahmoja voi löytää niin digitaalisesta taiteesta kuin veistoksista, seinämaalauksista ja vaatteista.

Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa järjestettävässä PechaKucha-osuudessa esiintyvät infograafikot Juuso Koponen ja Jonatan Hildén, suunnittelija Tero Kuitunen, kuvittaja-taiteilija Laura Merz sekä suunnittelija Amy Gelera. Jokainen tuo näytille 20 kuvaa, joista jokainen on esillä 20 sekuntia. Yhden puheenvuoron kesto on siis aina 6 minuuttia ja 40 sekuntia. Säännöt ovat selkeät ja sisältö usein jotakin täysin odottamatonta.

Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa on runsaasti erilaista luovaa tekemistä työpajojen muodossa. Työpajoissa ovat mukana Maryam Ahmedin luovaa askartelua Dot-to-Dot-työpajassa, Vuoden Graafikoiden Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin tiedonvisualisointia legoilla sekä Finimalism-työpaja, jossa etsitään uutta narratiivia suomalaiselle muotoilulle.  

Oheisohjelmana yhteistyö Vuoden Huiput -kilpailussa juuri kultaa voittaneen Mellow Minutesin kanssa. Järjestämme yhdessä halukkaille festivaalivieraille leppoisan aamulenkin. Mellow Minutes on Helsingissä toimiva sosiaalinen juoksuklubi ja yhteisö, joka kokoontuu viikottain yhteistreenien ja tapahtumien ympärille.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian kahdeksatta kertaa järjestämä Huiput Creative Festival pidetään tuttuun tapaan Clarion Helsingissä, Jätkäsaaressa. Tapahtuman aikataulu on julkaistu tapahtumasivuilla.

Huiput Creative Festivalin sivuille

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki