Kaikki ajankohtaiset

Huiput Creative Festival 2022

Huiput Creative Festival 2022

Luovan suunnittelun tärkein kokoontuminen, Huiput Creative Festival, järjestetään 11.5. Clarion-hotellissa Jätkäsaaressa teemalla RECREATE. Pääesiintyjä on Anna Kulachek ja muita ulkomaisia huippuja edustavat mm. Ines Alpha, Ateljé Altmann, Daan Roosegaarde ja Anja Kaiser.

11.5. järjestettävä Huiput Creative Festival kerää taas yhteen luovan suunnittelun kansainvälisen ja kotimaisen kärjen. Clarion Helsingissä kuullaan pääesiintyjänä New Yorkissa asuvaa ukrainalaissyntyistä Anna Kulachekia, joka kertoo puheenvuorossa Shape Exploration tekemistään kokeiluista taiteen ja graafisen suunnittelun metaforien parissa. 

Ateljé Altmann toimii laajasti identiteetti- ja pakkaussuunnittelun, julkaisujen ja infografiikan parissa. Christian Altmann ja Janik Sandbothe esittelevät case-esimerkkinä Vogue ScandinavianDaan Roosegaarde on luova ajattelija ja suunnittelija, joka tutkii ihmisten, teknologian ja ympäristön välistä suhdetta. Studio Roosegaarde rakentaa mm. älykkäitä kestäviä prototyyppejä tulevaisuuden kaupunkeja varten. Pariisilainen digitaiteilija Ines Alpha haastaa meikkitaiteen rajoja ja työskentelee digitalisoitujen kehojen parissa. Hän tutkii voimaantumista internet-aikakaudella luomalla omia eteerisiä ja futuristisia​​töitä sekä AR-asusteita. 

Saksalainen Anja Kaiser etsii jatkuvasti uusia keinoja parantaa yhteiskuntaa välineinään graafinen suunnittelu, taide, musiikki ja digitaalisuus. Kaiserin radikaalia estetiikkaa edustavat työt pyrkivät laajentamaan yleisön tietoisuutta ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista. Evan McGuinness on irlantilainen graafinen suunnittelija ja yksi oslolaisen designtoimiston Bielke&Yangin partnereista. Bielke&Yang tekee räätälöityjä käytännöllisiä ratkaisuja, joiden juuret löytyvät käytettävyydestä ja käsityöstä.

PechaKucha-puheosuudessa esiintyvät Jesper BangeMirkku Kullberg, Vuoden Graafikot 2022 Christoffer ja Kaisa Leka sekä Sanni Wessman, ja se toteutetaan yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa. Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa on runsaasti erilaista luovaa tekemistä mm. Zinetonin ja Rakastaja Robertin työpajojen muodossa. Tapahtuman juontaa Saimi Hoyer.

Osta liput ja tutustu ohjelmistoon

 

 Kuva: Ines Alpha: Interspieces Gossip