Kaikki ajankohtaiset

Grafian kohdeapurahahaku 28.6.–31.8.!

Grafian kohdeapurahahaku 28.6.–31.8.!

Grafian kohdeapurahojen hakuaika on 28.6.–31.8.2019. Apurahoja myönnetään työsuunnitelmien toteutukseen, näyttely- ja julkistamiskustannuksiin sekä alaan liittyvään tutkimustyöhön.

Täytä hakemus 

Apurahat rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksilla. Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Toivomme kuitenkin, että Kopiosto-valtakirja on palautettu Grafialle.

Kohdeapurahat myönnetään työsuunnitelmien toteuttamiseen, työkustannusten korvaamiseen, näyttely- tai julkistamiskustannuksiin tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvään tutkimustyöhön. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Laite- ja ohjelmistohankintoihin myönnetään tukea vain erikoistapauksissa.

Kohdeapuraha voidaan myöntää myös työryhmälle. Tällöin hakijana on työryhmän vastuuhenkilö ja työryhmän jäsenet ilmoitetaan hakemuksessa. Apuraha voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle korkeintaan joka toinen vuosi. Grafian alaiset killat voivat saada apurahaa toimintaansa joka vuosi.

Grafian hallituksen linjauksen mukaisesti kohdeapurahalla ei rahoiteta yritysten hankkeita.

Vinkkejä apurahahakemuksen tekoon:

  • Kerro mitä olet tekemässä ja miksi, hakemuksen arvioija ei tunne hankettasi ennalta.

  • Hyvä hakemus on yleistajuisesti kirjoitettu, tiivis ja selkeä. Turha venyttäminen ei paranna hakemusta.

  • Liitä mukaan työnäytteitä, jos haet apurahaa visuaaliseen hankkeeseen.

  • Tee realistinen budjetti ja erittele kustannukset.

  • Varaa hakemuksen tekoon riittävästi aikaa.

Vuonna 2018 Grafia sai 101 kohdeapurahahakemusta ja haettu apurahasumma oli 380 993 euroa. Apurahoja jaettiin 50:lle kohteelle, yhteensä 100 360 euroa.

Grafian toimisto lomailee heinäkuun. Autamme mielellämme apurahakysymyksissä elokuun puolella.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki