Kaikki ajankohtaiset

Grafian kesän apurahahaku

Grafian kesän apurahahussa voi jälleen hakea sekä kohde- että työskentelyapurahaa.

Grafian apurahahaut uudistuivat maaliskuun haun yhteydessä: voit hakea sekä kohde- että työskentelyapurahaa. Apurahalomakkeeseen merkitään haetaanko kohdeapurahaa, työskentelyapurahaa vai molempia. Apurahat rahoitetaan Kopioston kopiointikorvauksilla ja jaossa on nyt kesällä enintään 100 000 euroa. 

Kohdeapurahaa myönnetään hankkeen kustannuksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi työsuunnitelman toteuttaminen, alihankinnan työkustannusten korvaaminen, näyttely- tai julkistamiskustannukset tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvä tutkimustyö. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Kohdeapuraha on saajalleen verovapaa.

Haettavat työskentelyapurahat ovat 1–3 kuukauden mittaisia. Työskentelyapurahaa voit hakea esimerkiksi kirja- ja näyttelyhankkeisiin tai alan tutkimukseen. Työskentelyapurahaa ei myönnetä työryhmille, yrityksille tai yhteisöille, mutta niiden jäsenet voivat hakea henkilökohtaisia apurahoja. Työskentelyapurahaa ei myönnetä päätoimisille opiskelijoille tai eläkeläisille. Apurahajärjestelmässä Budjetti-kohtaan merkitään haettava kokonaissumma. Kustannukset eriteltynä -kohtaan se, monelleko kuukaudelle työskentelyapurahaa haetaan. Grafia ilmoittaa vakuuttamisrajan ylittävät apurahat Melaan.

Grafian apurahahakemuksen liitteenä tulee toimittaa työsuunnitelma, työnäytteitä ja cv. 

Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Toivomme kuitenkin, että hakija on luovuttanut Kopiosto-valtakirjan Grafialle. Voit antaa Grafialle Kopiosto-valtakirjan Kopioston sähköisessä valtuutuspalvelussa. Edellinen Grafialta saatu apuraha on selvitettävä ennen kuin voi saada uuden apurahan.

Hakuaika: 30.6.–31.8.2023
Kohde: Kohdeapuraha tai työskentelyapuraha
Apurahatyöryhmä: Sanna Mander, Fanni Perälä, Eija Vierimaa, Sami Viljanto & Luka Appelberg

Hae apurahaa

Vinkkejä apurahahakemuksen tekoon:

  • Tutustu rauhassa apurahatahoon ja ohjeisiin.
  • Kerro kuka olet, mitä olet tekemässä ja miksi, hakemuksen arvioija ei tunne sinua ja hankettasi ennalta.
  • Kerro miten hanke kehittää visuaalisen viestinnän alaan ja miksi juuri Grafian tulisi tukea sitä.
  • Hyvä hakemus on yleistajuisesti kirjoitettu, tiivis ja selkeä. Turha venyttäminen ei paranna hakemusta. Hyvä hakemus välittää innostuksen.
  • Liitä mukaan työnäytteitä, jos haet apurahaa visuaaliseen hankkeeseen.
  • Varaa hakemuksen tekoon riittävästi aikaa.
  • Huomaa, että Grafian apurahaa voi saada vain joka toinen vuosi.
  • Huomaa, että mikäli osallistut myös näyttelyhakuun, Grafia ei myönnä saman vuoden aikana hakijalle molempia.

Kuvitus: Tikli Tommiska

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki