Kaikki ajankohtaiset

Grafian kesän 2024 apurahahaku

Grafian kesän apurahahussa voi jälleen hakea sekä kohde- että työskentelyapurahaa.

Tässä haussa myönnetään sekä kohde- että työskentelyapurahoja. Apurahalomakkeeseen merkitään haetaanko apurahaa omaan työskentelyyn, hankeen kustannuksiin vai molempiin. Apurahat rahoitetaan Kopioston kopiointikorvauksilla ja jaossa on enintään 150 000 euroa. 

Kohdeapurahaa myönnetään hankkeen kustannuksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi työsuunnitelman toteuttaminen, alihankinnan työkustannusten korvaaminen, näyttely- tai julkistamiskustannukset tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvä tutkimustyö. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Kohdeapuraha on saajalleen verovapaa.

Haettavat työskentelyapurahat ovat 1–3 kuukauden mittaisia, á 2 200 euroa. Työskentelyapurahaa voit hakea esimerkiksi kirja- ja näyttelyhankkeisiin tai alan tutkimukseen. Työskentelyapurahaa ei myönnetä työryhmille, yrityksille tai yhteisöille, mutta niiden jäsenet voivat hakea henkilökohtaisia apurahoja. Työskentelyapurahaa ei myönnetä päätoimisille opiskelijoille tai eläkeläisille. Apurahajärjestelmässä Budjetti-kohtaan merkitään haettava kokonaissumma. Kustannukset eriteltynä -kohtaan se, monelleko kuukaudelle työskentelyapurahaa haetaan. Grafia ilmoittaa vakuuttamisrajan ylittävät apurahat Melaan.

Grafian apurahahakemuksen liitteenä tulee toimittaa työsuunnitelma, työnäytteitä ja cv. 

Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Toivomme kuitenkin, että hakija on luovuttanut Kopiosto-valtakirjan Grafialle. Voit antaa Grafialle Kopiosto-valtakirjan Kopioston sähköisessä valtuutuspalvelussa

Grafian apurahaa voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle korkeintaan joka toinen vuosi. Edellinen Grafialta saatu apuraha on selvitettävä ennen kuin voi saada uuden apurahan.

Huomaa, että mikäli osallistut myös Luonnoksen näyttelyhakuun, Grafia ei myönnä saman vuoden aikana hakijalle molempia.

Hakuaika: 30.6.–31.8.2024
Kohde: Kohdeapuraha tai työskentelyapuraha
Apurahatyöryhmä: Tony Eräpuro, Ilja Karsikas, Minna-Kaisa Kuosmanen, Virpi Vainio ja Joonas Vähäkallio

Kirjaudu Grafian apurahajärjestelmään

Vinkkejä apurahahakemuksen tekoon:

  • Tutustu rauhassa apurahatahoon ja ohjeisiin.
  • Kerro kuka olet, mitä olet tekemässä ja miksi, hakemuksen arvioija ei tunne sinua ja hankettasi ennalta.
  • Kerro miten hanke kehittää visuaalisen viestinnän alaan ja miksi juuri Grafian tulisi tukea sitä.
  • Hyvä hakemus on yleistajuisesti kirjoitettu, tiivis ja selkeä. Turha venyttäminen ei paranna hakemusta. Hyvä hakemus välittää innostuksen.
  • Liitä mukaan työnäytteitä, jos haet apurahaa visuaaliseen hankkeeseen.
  • Varaa hakemuksen tekoon riittävästi aikaa.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki