Kaikki ajankohtaiset

Emmi Jormalainen voitti kuvitustriennalen

Emmi Jormalainen voitti kuvitustriennalen

Emmi Jormalaisen Eksyksissä – Being Lost  –omakustanteen kuvitus palkittiin parhaana Mikkelin kuvitustriennalessa. Toisen palkinnon sai Milena Huhta kuvituksestaan Suomen Kuvalehdelle. Kolmas palkinto myönnettiin Sanna Pelliccionille Meidän piti lähteä -kirjan kuvituksesta. 

Mikkelin 12. kuvitustriennaleen osallistuu 55 kuvittajaa, joilta on näyttelyssä 97 työtä. Triennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia kirjankuvituksista media- ja verkkoteosten sekä arkkitehtuurin kuvittamiseen. Kaikki teokset on julkaistu viimeisen kolmen vuoden aikana. Ulkomaiseksi vieraaksi näyttelyyn on kutsuttu ruotsalaiskuvittaja Erica Jacobson.

Kilpailuun osallistui 117 kuvittajaa yhteensä 345 työllä. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka olivat vapaita. Näyttelytyöt ja palkitut kuvitukset valitsi jury, johon kuuluivat kuvittajat Nina GrönlundAntti KyröMervi Lindman ja Marion Robinson sekä Mikkelin taidemuseon edustaja kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen

Mikkelin 12. kuvitustriennalessa jaetut palkinnot:

1. palkinto 3500 euroa, Grafia ry: Emmi Jormalainen, Helsinki; Eksyksissä – Being Lost, omakustanne.

2. palkinto 2500 euroa, Kuvittajat ry: Milena Huhta, Helsinki; Black Pill, Suomen Kuvalehti. 

3. palkinto 2000 euroa, Mikkelin taidemuseo: Sanna PelliccioniMeidän piti lähteä, Kustantamo S&S.

Kunniamaininnat: Erika Kallasmaa ja Liisa Kallio.

Kuvituistriennalen näyttelyyn on kutsuttu vieraaksi tukholmalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Erica Jacobson (s. 1972). Hänet tunnetaan värikkäistä töistään, joiden kuvamaailma on omintakeinen sekoitus eri vuosikymmenten kuvitustyylejä yhdistyneenä selkeisiin väripintoihin ja oivaltavaan typografiaan. Jacobsonin monipuoliseen työnkuvaan kuuluvat muun muassa teatterijulisteet, tapahtumien visuaaliset ilmeet, animaatiot ja kuosisuunnittelu. Hänen asiakkaitaan ovat esimerkiksi Absolut Vodka, IKEA, Utbildningsradion ja Dagens Nyheter.

Mikkelin 12. kuvitustriennalen näyttelystä on julkaistu näyttelyluettelo, josa on mukana Sara Telemanin kirjoitus Erica Jacobsonista, Ville Hännisen artikkeli muraaleista, Veera Pekkisen teksti kuvituksen kuratoinnista ja Laura Valojärven artikkeli kuvituksen olemuksesta. Julkaisun graafisesta suunnittelusta vastaa Sofia Pusa. Näyttelyarkkitehtuurin on suunnitellut Tarja Kunttunen.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki