Kaikki tapahtumat

Hilla Semerin ja Sandra Pramin näyttely Viimeiset Hitaat

Hilla Semerin kuvitukset ja Sandra Pramin keramiikkaveistokset kumpuavat purukumin tahmeista ja hilemuovin kimaltavista maailmoista. Näyttely on Luonnoksessa 14.6.–11.8.2024.

Kahden piirustustaustaisen tekijän Hilla Semerin ja Sandra Pramin teoksissa juhlitaan tyttömäisyyttä ja koristeellista runsautta. Jo lapsena limudiskon reunalla innostaneet tyylit ja aiheet ovat nyt aarreaitta luovuudelle. Tyttöys on teini-iän kipuilun jälkeen löytänyt turvapaikan tekijöidensä sylistä. Näyttelyn avajaiset torstaina 13. kesäkuuta klo 17-19, tervetuloa!

Hilla Semeri kuvittaa itselleen tuttua kulutuskulttuuria luoden nostalgisen ja pehmeän universumin. Kuvituksissa haaveilevien naishahmojen rinnalle päärooleihin kohoavat heidän arkensa materiaaliset yksityiskohdat, kuten söpöt korvakorut, sievä pillimehupurkki ja vanha läppäpuhelin.

Kaupallisissa kuvitustöissä Semeri käyttää digitaalisia välineitä, mutta pitkä maalaustausta näkyy digikuvitusten herkässä värien käytössä. Ennen graafisen suunnittelun opintojaan Hilla Semeri opiskeli Limingan taidekoulussa öljy- ja akvarellimaalausta. Nyt näyttelyn akvarellitöissä digitaalinen kuvakulttuuri kohtaa orgaanisen tekniikan, ja akvarellimaalauksen arvaamattomuus antaa tilaa virheille, joista tulee osa työskentelyä, jota johdattaa vapaan tekemisen ilo ja materiaalisuuden tutkiminen.

Sandra Pramin teoksissa kiiltävät, metalliset ja mattapintaiset käsittelyt muuttavat kovan keramiikan näyttämään laskeutuvalta kankaalta, pehmeältä iholta tai kimaltavalta kynsilakalta. Aikaisemmin paperilla esiintyneet hahmot ovat vuodesta 2019 saaneet muotonsa savesta. Veistokset valmistuvat hitaasti, vaatien noin kuukauden työskentelyajan. Näyttelyn varhaisin teos aloitettiin vuonna 2020 ja saatiin valmiiksi vuonna 2022.

Veistosten hahmot ovat kollaaseja henkilökohtaisia kokemuksia puettuna viime vuosikymmenien muoteihin. Runsaita yksityiskohtia tarkkailemalla esineistä ja tyyleistä voi muodostua merkkejä, joita tulkita ja lukea. Pramin veistoksissa kuvataan ulkonäköpaineiden, riippuvuuden, joukkoon kuulumattomuuden ja ystävyyden herkkiä ja epätäydellisiä hetkiä.


Viimeiset Hitaat  – Hilla Semeri ja Sandra Prami

Näyttely 14.6.–11.8.2024  (huom. Luonnos on kiinni heinäkuun ajan!)

Tervetuloa juhlistamaan näyttelyn avautumista torstaina 13. kesäkuuta
klo 17-19. Juomat tarjoaa Fat Lizard ja avajaisten musiikista vastaa DJ ”I Just Died In Your Arms Tonight”.

Erityiskiitos myös Cover Storylle, joka tarjosi näyttelylle kauniit maalisävyt!

Luonnos – Grafian luova tila
Uudenmaankatu 13, Helsinki.
ke–pe 12–17, la–su 12–16, vapaa pääsy!
@luonnostila

Lisää tapahtumia

Katso kaikki