Kaikki tapahtumat

Grafia kouluttaa: Serigrafian peruskurssi

Työpaja on täynnä!

Tällä viikonloppukurssilla tutustutaan serigrafiaan painotekniikkana. Kurssin aikana osallistujat perehtyvät serigrafian perusteisiin ja oppivat työskentelemään itsenäisesti tekniikan parissa. Kurssilla toteutetaan 1–3 värinen painotyö pienenä sarjana paperille. Kurssin hintaan sisältyy 10 arkkia A3 paperia, painovärit ja painoseulan jolla voi painaa A3 kokoisen vedoksen. Osallistujia pyydetään toimittamaan painovalmis tiedosto etukäteen to 2.5. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään ohjeet tämän tekemistä varten ilmoittautumisen yhteydessä.

Päivä 1 (la 4.5. klo 12–17)
Mitä serigrafia on ja mitä sillä voi tehdä?
Esimerkkien kautta käydään läpi serigrafian tekoprosessi vaihe-vaiheelta ja opitaan välineen mahdollisuuksista ja rajoituksista. Painotetaan kuva-aiheen teknistä työstämistä ennen painovalmisteluja. Kuvan painovalmistelu ja tulostaminen. Valmistellaan painoseulat valotusta varten.

Seulan valotus, värien sekoitus ja paperien valmistelu.
Asemoidaan kuva-aiheet seuloille. Valotetaan painoseulat ja pestään ne valotuksen jälkeen auki. Käydään läpi painopöydän toiminta, värien levitys, painaminen ja värien peseminen seulalta. Sekoitetaan värit ja leikataan paperit sopivan kokoisiksi painamista varten. Jos jää aikaa niin aloitetaan painaminen.

Päivä 2 (su 5.5. klo 12–17)
Kuvien painaminen.
Painetaan kahden henkilön ryhmissä, niin että toimitaan vuoroissa painajina ja painajan assistentteina. Kurssin ohjaaja on läsnä ja auttaa tarvittaessa. Viimeistellään ja signeerataan työt. Välineiden huolto. Pestään valotetut kuva-aiheet pois seuloista ja korjataan omat työvälineet pois painotilasta.

Kalasataman Seripaja on kaikille avoin taidegrafiikan paja jossa painetaan serigrafiaa paperille ja tekstiilille. Tilan tarkoituksena on mahdollistaa serigrafian tekeminen kaikille halukkaille, kuten taidegraafikoille, sarjakuva- ja julistetaiteilijoille, graafisille suunnittelijoille sekä muille tekniikasta kiinnostuneille.

Koulutus on vain Grafian jäsenille. Mukaan mahtuu ensimmäiset 6 ilmoittautunutta.

Huom! Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvat jäsenet voivat hakea matka-avustusta (max. 80 €) edullisimman julkisen liikenteen matkustustavan mukaan. Olethan yhteydessä asiasta etukäteen Grafian toimistoon: grafia@grafia.fi

Kuva: Kalasataman Seripaja

Lisää tapahtumia

Katso kaikki