Kaikki tapahtumat

Grafia kouluttaa: Hahmoanimaatio -työpaja

Ilmoittaudu nyt mukaan Grafian verkkokaupassa!

Työpajassa tutustutaan hahmoanimaation perusteisiin. Käymme läpi tasokkaan animaation lainalaisuuksia hahmoanimaatiossa, hyvän hahmodesignin ominaisuuksia ja liikkeen tutkimista. Opetus sisältää sekä teoriaa, että käytännön tekemistä. Työpajan käytännön animointi painottuu klassiseen frame-by-frame -animaatioon, mutta jos sinulla on valmista kokemusta muista tekniikoista, niitä on myös mahdollista hyödyntää.

Työskentely tapahtuu vapaavalintaisilla ohjelmistoilla, joista löytyy jonkinlainen animointimahdollisuus tai vähintään piirustusmahdollisuus yksittäisten framejen piirtämiseen. Mahdollisia ohjelmistoja yksinkertaisen animaation luomiseen ovat esim. Adobe Animate, Adobe Photoshop, Procreate ja Procreate Dreams. Sinun kannattaa jo etukäteen vilkaista jokin lyhyt tutoriaali animoimisen perusominaisuuksiin valitsemallasi ohjelmistolla ennen työpajaa. Näin voimme keskittyä kattavammin hahmoanimaation teoriaan, vältämme liiallisen ohjelmisto-opetuksen ja mahdollistamme tekemisen sekä kannettavalla tietokoneella, että myös iPadilla. Ainakin edellämainituista ohjelmistoista löytyy kaikista paljon tutoriaalivideoita ja neuvoja on myös mahdollista saada paikan päällä.

Kurssilla tarvitset koneen tai esim. iPadin, jossa on valmiiksi asennettuna valitsemasi ohjelmisto animoimiseen ja piirtämiseen. Myös kynä ja paperi ja piirtopöydät voivat olla hyödyllisiä työskentelytavastasi riippuen. Puhelimen videokamerastakin voi olla myös hyötyä. Voit myös tuoda mukanasi valmiita suunnittelemiasi hahmoja jos haluat työstää niitä. Kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta animoinnista, mutta perustaidot jostain piirustusohjelmistosta ovat edellytys.

Kuva: Juho Maurinen

Kouluttajana toimii Juho Maurinen, komediallisiin animaatiolyhytelokuviin ja musiikkivideoihin erikoistunut animaattori ja monialainen taiteilija, jolla on työhistoriaa myös sarjakuvataiteilijana, kuvakerronnan ja animaation opettajana sekä kuvittajana. Hänen kädenjälkeään on nähty kotimaisessa televisiossa sekä kansainvälisesti alan festivaaleilla. Tänä vuonna Maurisen tekemä animaatiomusiikkivideo on voittanut esim. Oulun Musiikkivideofestivaalien halutun pääpalkinnon Kultapumpelin ja Filmifonia -festivaalien Yleisön suosikki -palkinnon ja tuomarien kunniamaininnan.

Koulutus on vain Grafian jäsenille. Mukaan mahtuu ensimmäiset 10 ilmoittautunutta.

Huom! Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvat jäsenet voivat hakea matka-avustusta (max. 80 €) edullisimman julkisen liikenteen matkustustavan mukaan. Olethan yhteydessä asiasta etukäteen Grafian toimistoon: grafia@grafia.fi

Kuva: Juho Maurinen

Lisää tapahtumia

Katso kaikki