Kaikki tapahtumat

Aallon body—text—space -näyttely

Aalto-yliopisto, Body—text—space -näyttely. Visual Communication Design

Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoiden näyttely esittelee kokeellista ja visuaalista kirjoittamista, typografiaa sekä kehon, tekstin ja tilan vuorovaikutussuhteita. Kunnianhimoinen näyttelytoteutus ulottuu seiniltä lattiaan asti. Näyttely on esillä Grafian luovassa tilassa Luonnoksessa 23.2.–24.3.2024.

Body—text—space -näyttelyssä on esillä 22 lausetta, jotka pohtivat vastauksia kysymykseen ”Mitä keho tietää kirjoittamisesta?”. Näyttely haastaa kuvan ja tekstin välistä rajaa, luettavuuden ja tekijyyden määritelmiä sekä ennakkoluuloja kirjoittamisen, muotoilun ja lukemisen välisistä suhteista.

Kehon, tekstin ja tilan tutkimus ammentaa inspiraatiota kinesfäärin käsitteestä, jossa liike eli ”kineettinen” yhdistyy ”sfääriin”, joka voi viitata alueeseen tai alaan. Kinesfäärillä tarkoitetaan kehoa ympäröivää tilaa, johon raajat yltävät.

Näyttelyn 22 lausetta on suunniteltu kollektiivisen ja kokeellisen prosessin kautta, jossa jokainen lause uudelleentulkitaan typografialla, luoden tilallisen lukukokemuksen. Vaikka teoksilla ei ole yksittäisiä tekijöitä, lyhyet näyttelykuvaukset avaavat kunkin suunnittelijan henkilökohtaista prosessia sekä suhdetta tekstiin, kehoon ja tilaan.

╭──╯

Body—text—space -näyttely pohjaa Aalto-yliopiston Visual Communication Design -koulutusohjelman kurssiin Design as Writing. Kurssin tarkoituksena on tutkia kielen, kirjoituksen ja visuaalisen viestinnän suunnittelun välisiä yhteyksiä tarkemmin kuin typografisena pintana. Kirjoittamisen muotoa ja materiaalisuutta tutkivien teorioiden ja menetelmien kautta tehdään uusia tekstejä eri sääntöjen ja rajoitteiden kautta, lainaamalla, sämpläämällä ja kopioimalla toisten tekemiä tekstejä.

Luonnos kuvitus

Työryhmä: Alyssa Meier, Martha Blackham, Veera Kortelainen, Zoe Spehr, Zina Marpegan, Touko Miikkulainen, Ewa Sowińska, Tadeusz Niziołek, Olga Poropudas, Anastasiia Balagurova, Lari Mörö, Júli Vila, Diana Lisitsa, Kristin Gschwender, Maria Klata, Jenny Reponen, Merle Karp, Zhiying Deng, Nikita Gavrilenko, Nanako Ueda, Aarni Kapanen, Helmi Leppänen. Ohjaava opettaja professori Arja Karhumaa & näyttelyarkkitehti ja lehtori Tuomas Siitonen.

Kiitos Hansaprintille tuesta näyttelymateriaaleissa!

Aalto-yliopiston Visual Communication Design -koulutusohjelma tarjoaa kansainvälisen oppimisyhteisön, joka tutkii visuaalisen viestinnän uusia lähestymistapoja.

Huomioithan, että näyttelytilassa tulee kulkea tämän näyttelyn ajan joko sukkasiltaan tai käyttäen kenkäsuojia. Lue lisää Luonnoksesta ja tutustu tilan saavutettavuuteen.Aallon body—text—space -näyttely
Luonnos – Grafian luova tila
Uudenmaankatu 13, Helsinki
ke–pe 12–17, la–su 12–16.
Vapaa pääsy!

Näyttelyn avajaiset torstaina 22. helmikuuta klo 17-19, tervetuloa!

@luonnostila @bodytextspace @grafia_ryLisää tapahtumia

Katso kaikki