Kaikki ajankohtaiset

Show me the Money II 8.11. Korjaamolla

Show me the Money II 8.11. Korjaamolla

8.11. klo 13–17, Korjaamo Kino, Helsinki

Miten valmistaudun neuvotteluihin? Kuinka hinnoitella ja sanallistaa oman luovan työn arvoa? Entä miten kaupallisuus ja taide voivat elää sovussa? Visuaalisen alan taiteilijoille ja suunnittelijoille tarkoitetussa iltapäiväseminaarissa alan tekijät jakavat käytännön vinkkinsä mm. sopimusneuvotteluihin, oman työn hinnoitteluun sekä markkinointiin. Moderaattori: toimittaja  Joonas Turunen. Tervetuloa!

Liput

Ohjelma:

Klo 13–13.30 Leena Kisonen: Kuvituksen hinnoittelu
Klo 13.30–14 Elsa Ervasti: Pitch your Art
Klo 14–14.30 Katriina Haikala: Taiteilija, yrittäjä ja iloinen veronmaksaja!
Klo 14.30–15 Kahvitauko
Klo 15–15.30 Tony Eräpuro: Brändäyksestä
Klo 15.30–16 Lottaliina Pokkinen: Paremmaksi neuvottelijaksi
Klo 16–16.10 Tauko
Klo 16.10–17 Paneeli: esiintyjien vinkit luovan työn arvottamiseen 

Esiintyjät: 

Leena Kisonen on kansainvälisesti työskentelevä kuvittaja. Hänen energisiä ja värikkäitä kuvituksiaan voi löytää esimerkiksi tekstiileistä, tiloista ja digitaalisista tuotteista. Kisosen asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Google, Snapchat ja Helsinki Design Week. Kisonen on luovan työnsä ohella kiinnostunut kuvituksen hinnoittelusta ja myymisestä. Hän on alkanut syyskuusta 2018 alkaen järjestää kuvittajille suunnattuja, käytännönläheisiä hinnoittelukursseja. Puheenvuorossaan hän käy läpi kuvitustyön hinnoittelun periaatteita ja esittelee yhden oman kuvitusprojektinsa hinnan rakentamisen näkökulmasta.  

Elsa Ervasti (TeM, FM) on kokenut esiintymis- ja vuorovaikutusvalmentaja, jonka intohimona on saada valmennettavistaan esiin tunteet ja persoonallinen ilmaisu. Valmennusten tavoitteena on muotoilla kiinnostava tarina ja valmistaa myyntipuhe, joka auttaa luomaan yhteistyötä ja uusia kontakteja. Ervastin puheenvuorossa pohditaan miten sanallistaa oma taide, kuvitukset tai design myyntipuheessa? Miten muotoilla myyntipuhe persoonalliseksi ja kiinnostavaksi, mutta säilyttää tunne ja aitous? Saamme inspiraatiota ja esimerkkejä hyvin muotoilluista myyntipuheista ja vinkkejä pitchin esittämiseen.

Katriina Haikala on monialainen taiteen ja kulttuurialan ammattilainen. Haikalan erityisosaamisalue on yhteisölliset, kansainväliset ja yhteiskunnallisesti vaikuttavat taidehankkeet, joista esimerkkinä Monokini 2.0 -projekti. Hän toimii valmentajana sekä pohjoismaisissa että kotimaisissa organisaatioissa, opettajana Aalto-yliopistossa ja ammattikorkeakouluissa. Puheenvuorossaan Haikala valottaa taiteilijan työnsä taloudellista puolta. Miten mahdollistaa oma työskentely, jos apurahahanat eivät aukene? Miten arvottaa omaa osaamista? Miten kaupallisuus ja taide voivat elää sovussa? Ja mitä yrittäjyys vaatii? 

Tony Eräpuro on graafinen suunnittelija, jonka erikoisalaa ovat visuaaliset ilmeet ja art direction. Tonyn työkokemus ja suuri intohimo taiteeseen, designiin, arkkitehtuuriin sekä muotiin näkyvät hänen itsevarmassa, kansainvälisellä tasolla palkitussa kädenjäljessään. Puheenvuorossaan Eräpuro paneutuu brändäykseen eri näkökulmista. Hän on luonut menestyneitä näyttelyilmeitä taiteilijoille esimerkiksi Espoon nykytaiteen museo EMMAssa.

Lottaliina Pokkinen on juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija, joka auttaa työkseen luovan alan ammattilaisia sekä Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkönä että oman yrityksensä kautta. Pokkinen on julkaissut tietokirjan ”Artisti maksaa. Neuvotteluopas luoville aloille”. Esityksessään Pokkinen kertoo mm. neuvotteluihin valmistautumisesta ja rahasta puhumisesta. Hän käy läpi neuvottelutyylejä ja neuvottelijoiden persoonallisia eroja. Vinkkien avulla opit valmistautumaan neuvotteluun, keskustelemaan sopimuksen ehdoista luovasti sekä kiinnittämään huomiota selkeän sopimuksen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön myös sopimuksen syntymisen jälkeen. 

 Tapahtuman järjestävät Grafia ja visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö Kuvasto.