Kaikki ajankohtaiset

Santtu-Matias Rouvali on Vuoden karikatyyppi

Santtu-Matias Rouvali on Vuoden karikatyyppi

Vuoden karikatyypiksi 2020 on valittu kapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa. Rouvalista tehdyt karikatyyrit olivat esillä heinäkuussa killan vuosinäyttelyssä Taidekeskus Taarastissa Nastolassa.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonana että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Vuoden karikatyyppi -nimitys täyttää nyt pyöreitä vuosia, sillä Rouvali on jo kymmenes tittelin saanut.

Rouvali sopii juhlavuoden karikatyypiksi loistavasti. Hän on kansainvälistä uraa luova kapellimestari, jolla on lennokas karaktääri ja karikatyristien kannalta herkulliset piirteet. Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia. Rouvali on lumonnut niin nuorison kuin vanhemmankin yleisön – siitä toimii todisteena Tampere Filharmonian vuodesta toiseen loppuunmyydyt konsertit. Hän jatkaa suomalaista loistokasta kapellimestariperinnettä ja seuraa Esa-Pekka Salosta Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina syksyllä 2021.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja Heikki Kinnunen.   

Santtu-Matias Rouvali

  • Syntynyt 5. marraskuuta 1985 Lahdessa, asuu Ylöjärvellä
  • Kapellimestari.
  • Opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensin lyömäsoittimia, mutta vaihtoi pääaineensa kapellimestariopintoihin Leif Segerstamin johdolla.
  • Avoliitossa, perheeseen kuuluu myös poika edellisestä suhteesta.
  • Harrastaa metsästystä, kalastusta ja saunomista.

 

Skarpit

  • Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta on perustettu vuonna 2009.
  • Toimii Grafian (visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö) alaisuudessa.
  • Killan päätehtävä on parantaa alan toimintaedellytyksiä, tunnettuutta ja arvostusta ja edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa. Kilta on järjestänyt myös kilpailuja ja koulutusta.

 

Kuva: Santtu-Matias Rouvali valitsi Skarppien vuosinäyttelystä itselleen Satu Cozensin karikatyyrin.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki