Kaikki ajankohtaiset

Postimerkkikilpailu

Postimerkkikilpailu

Posti järjestää yhteistyössä  Grafian ja Kuvittajien kanssa postimerkkien suunnittelukilpailun. Deadline kilpailuehdotuksille on 26.3.2021. Kilpailussa etsitään erityisesti onnittelutervehdyksiin sopivia merkkejä. Pääpalkinto on 2500 euroa.

 

KILPAILUKUTSU

Kilpailun järjestäjä:                     

Posti Oy järjestää postimerkkien suunnittelukilpailun. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Grafian ja Kuvittajat ry:n kanssa.
 

Tavoite:

Kilpailun tavoitteena on löytää kuvitus tai visuaalinen ilme vuonna 2022 keväällä julkaistaviin onnittelupostimerkkeihin, onnittelumerkkejä julkaistaan viisi erilaista. Kilpailijoita pyydetään käsittelemään aihetta yleisesti kaikkiin onnitteluihin sopivaksi, ei vain yhtä tiettyä tilaisuutta tai tarkoitusta, esimerkiksi ylioppilasjuhlia ajatellen. Postilla on oikeus lunastaa palkitut työt käytettäviksi postimerkeissä tai muissa Postin tuotteissa.
 

Kilpailun aikataulu:

Kilpailu julkistetaan: 10.2.2021

Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä: 26.3.2021

Voittajat julkistetaan huhtikuussa 2021

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tulokset julkaistaan Postin, Grafian ja Kuvittajat ry:n verkkosivuilla. 

Kilpailun tuomaristo                     

Kilpailun tuomariston muodostavat Posti Oy:n taidetoimikunta sekä Grafian ja Kuvittajat ry:n nimeämä yksi kummastakin järjestöstä. 

Kilpailutöiden jättäminen         

Kilpailu päättyy 26.3.2021 klo 15.00, johon mennessä kilpailuehdotukset on jätettävä Posti Oy:lle, PL 7, 00011 Posti, käyntiosoite Postintaival 7a.

Postitse lähetettävien kilpailutöiden tulee olla perillä kilpailuajan päättymiseen mennessä, kuoreen tulee merkitä teksti: ”Postimerkkien suunnittelukilpailu”. Määräajan jälkeen saapuneet kilpailutyöt hylätään sääntöjen vastaisina. Kilpailutöiden tulee olla aiemmin julkaisemattomia. 

Kilpailun säännöt: 

Kilpailuun voi osallistua Grafian ja Kuvittajat ry:n jäsenet, sekä alan opiskelijat. Onnittelut-teemaisen kilpailutyön tulee soveltua kaikenlaisiin onnitteluihin.

Kilpailijoita pyydetään jättämään vaakamallinen kilpailutyö kiinnitettynä A4 kokoiselle pahvilevylle tai re-boardille. Työhön tulee lisätä Suomi Finland tekstit, sekä kotimaan ikimerkkiä tarkoittava suomen kartta-symboli. Kilpailija voi itse määritellä missä koossa haluaa kilpailutyönsä esittää, kunhan taustapahvi ei ole suurempi kuin A4. Työ tulee nimetä ja liittää mukaan (työn taakse kiinnitettynä) suljettu kirjekuori, jossa on sama nimitunnus kuin työssä, sekä kuoren sisään tekijän täydelliset yhteystiedot.

Kilpailuun voi halutessaan osallistua myös useammalla ehdotuksella ja ne voi postittaa samassa kuoressa, jokainen kilpailutyö kiinnitetään omalle A4 kokoiselle pahville, myös suljettu kirjekuori yhteystietoineen tulee olla jokaisen kilpailutyön kääntöpuolella. 

Posti maksaa palkinnot viidelle parhaaksi sijoittuneiden töiden tekijöille. Kilpailijalla ei ole oikeutta julkaista kilpailutyötä tai luovuttaa sitä koskevia oikeuksia kilpailun aikana. Jos työtä ei palkita kilpailussa, tekijä saa määrätä työstään vapaasti heti voittajien valinnan jälkeen.

Postilla on oikeus päättää kahden kuukauden kuluessa kilpailun päättymisestä, käyttääkö Posti palkittuja töitä ja millaiset oikeudet Posti haluaa töihin lunastaa. Palkitun työn muokkaamisesta Postin tuotteisiin ja Postin oikeuksista valmistaa kappaleita teoksesta ja saattaa ne yleisön saataville muuttamattomana tai muunneltuna sovitaan erikseen kilpailijan kanssa tehtävässä sopimuksessa.

Kilpailija sitoutuu muokkaamaan palkittua työtä tarvittaessa Postin toiveiden mukaisesti siten, että työ on käytettävissä postimerkkinä tai muuna tuotteena. Palkitun kilpailutyön muokkaaminen voi tarkoittaa tuotteessa tarvittavien tekstien tai maksumerkintöjen lisäämistä taikka muiden taidetyöhön liittyvien yksityiskohtien pienimuotoista muuttamista ja suunnittelua.

Posti valitsee arkkikokonaisuuden tekijäksi erikseen valitsemansa graafisen suunnittelijan. Posti ja kilpailija voivat sopia myös työn hyödyntämisestä muissa tuotteissa tai muista edellä selostettua laajemmista suunnittelu- tai muutostöistä, joiden korvauksesta sovitaan erikseen. Korvaukset maksetaan kilpailupalkinnon lisäksi.

Postilla on oikeus, mutta ei velvollisuutta arkistoida kaikki kilpailuun jätetyt työt, tekijällä on oikeus pyytää kilpailutyö takaisin itselleen.

Postilla, Grafialla ja Kuvittajat ry:llä yhdessä ja erikseen on oikeus järjestää kaikista kilpailutöistä näyttely. Tällöin kilpailutöiden vedokset voidaan saattaa yleisön nähtäville.

Huom! Suomen kartta -symbolia ei voi ladata mistään, riittää kun osallistuja lisää minkä tahansa Suomen kartan kuvan kilpailutyöhönsä osoittamaan kotimaan ikimerkkiä. Virallinen symboli lisätään palkittuihin töihin myöhemmin.

Palkinnot:

Posti maksaa viidelle parhaalle postimerkkiehdotukselle kullekin 2 500€. Palkinnot ovat saajalleen veronalaista tuloa ja ne maksetaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tulosten julkistamisen jälkeen.

Lisätietoja:

Tätä kilpailua ja tilaajan toimintaa koskevia täsmentäviä kysymyksiä voi jättää kilpailun ajan. Kysymyksiin vastataan noin viikon kuluessa.

Design Manager Tommi Kantola, 040 756 5098, tommi.kantola@posti.com

 

Kuva: Klaus Haapaniemen suunnittelema Lumottu metsä -postimerkki

 

                     

                     

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki