Kaikki ajankohtaiset

Opas visuaalisille viestijöille

Opas visuaalisille viestijöille

Työnä kuvaVisuaalisen viestinnän tekijän opas on ajantasainen käytännön teos visuaalisen viestinnän tekijöille eli graafisille suunnittelijoille, kuvittajille ja sarjakuvantekijöille. 

Esimerkiksi yrittämiseen, verotukseen, sopimuksiin ja apurahoihin liittyvät koukerot selitetään elävän elämän esimerkein ja kokemuksin höystettyinä. Heikki Jokisen kirjoittaman oppaan kieli on selkeää, vaikka kaikki pykälät ja määräykset, joista puhutaan, eivät aina sitä ole.

Kirjassa käydään läpi niitä kysymyksiä, joita erityisesti alan freelancerit ja yrittäjät kohtaavat: tekijänoikeudet, yritysmuodon valinta, työn hinnoittelu, miten työstä sovitaan, verotus, eläke- ja sosiaaliturvan perusteet sekä apurahojen tarjonta ja hakeminen.

Vaikka Työnä kuva on suunnattu erityisesti visuaalisen viestinnän suunnittelijoille, muutkin luovan alan tekijät löytävät siitä runsaasti omassa työssään oleellisia asioita. Alan opiskelijoille teos sisältää paljon tietoa, joka tasoittaa tietä työelämään. 

Kirjan kirjoittaja, YTM Heikki Jokinen on työskennellyt vapaana toimittajana vuodesta 1986. Oman työn lisäksi hän on hankkinut kokemusta alan käytännöistä muun muassa Suomen freelance-journalistien ja Suomen arvostelijain liiton puheenjohtajana. Nyt hän on tekijänoikeusjärjestö Kopioston hallituksen puheenjohtaja. 

Taitelija Juliana Hyrri kuvitti kirjan ja ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Sanna-Reeta Meilahti. Kirjan julkaisee neljä visuaalisen viestinnän alan tekijäjärjestöä – Grafia, Kuvittajat, Freelance-graafikot ja Sarjakuvantekijät – ja se ilmestyi elokuussa 2021.

Työnä kuva -kirjaa voi tilata Grafian verkkokaupasta 25 euron hintaan. Opas postitetaan ilmaiseksi Grafian uusille jäsenille. Muut jäsenet voivat tilata Työnä kuva -oppaan jäsenhintaan 15 euroa.

 

Heikki Jokinen:
Työnä kuva – Visuaalisen viestinnän tekijän opas
Kuvitus: Juliana Hyrri
Ulkoasu: Sanna-Reeta Meilahti
177 sivua, nidottu, 200 mm x 134 mm
ISBN 978-952-99368-7-8
Ilmestynyt elokuussa 2021

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki