Kaikki ajankohtaiset

Mika Salminen on Vuoden karikatyyppi

Mika Salminen on Vuoden karikatyyppi

Vuoden karikatyypiksi on valittu THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja, virologi Mika Salminen. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, pääkonsuli Kalervo Kummolan kanssa.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonaltaan että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Mika Salminen on jo kaksi vuotta ollut koronanvastaisen taistelun näkyvimpiä sotureita. Tiedotustilaisuuksissa hän erottuu muista päätään pidempänä huokuen rauhallisuutta ja asiantuntevuutta. Salminen valitsee itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä, jotka ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori, Heikki Kinnunen, Santtu-Matias Rouvali ja Kalervo Kummola.

Skarpit Finlaysonilla

Killan 13. vuosinäyttely on nimeltään Skarpit Finlaysonilla. Se esittelee karikatyyrejä ja pilapiirroksia 16:lta taiteilijalta. Joinakin päivinä näyttelyn aikana paikalla on livepiirtäjiä tekemässä karikatyyrejä näyttelyvieraista.

Näyttelyn taiteilijat ovat OlliBull Anikari, Satu Cozens, Timo Filpus, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos (Kalevi Laalo), Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen, Leena Suomi ja Miki Wallenius.

Näyttely on esillä Finlaysonin tehdasalueen Terde-tilassa 18.3.–17.4.2022. Finlaysoninkatu, 33210 Tampere, ti-su klo 12–18. Vapaa pääsy. Näyttelyssä noudatetaan voimassa olevia koronaohjeita.

 

Kuva: Avajaisissa oli läsnä myös Mika Salminen, joka valitsi itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä. Valinta osui Satu Cozensin teokseen ”Mika Salmisen normipäivä”.