Kaikki ajankohtaiset

Luonnos – Grafian luova tila

Luonnos – Grafian luova tila

Grafia-paviljonki-työnimellä kulkenut projekti on saanut nimen Luonnos – Grafian luova tila. Grafialaiset ovat pitkään toivoneet omaa tilaa, jossa järjestää näyttelyitä ja tapahtumia. Luonnos – Grafian luova tila ilmestyy marraskuussa Helsinkiin, minkä jälkeen se matkaa muualle Suomeen.  

Luonnos-nimellä halutaan ilmentää tilan sisältöjen ennakkoluulottomuutta, monipuolisuutta ja luovuutta. Toivomme, että jäsenet rohkaistuvat ideoimaan/toteuttamaan sisältöjä. Keskeneräisyys on sallittua, jopa suotavaa. Viimeistellyn lopputuloksen sijaan tarkoituksena on herättää keskustelua ajankohtaisista aiheista ja tuoda ihmisiä yhteen. Toiveena on siis luoda matalan kynnyksen tila/open stage, jonne tuoda ja jossa kokeilla ja luoda ennakkoluulottomasti visuaalisen viestinnän suunnitteluun liittyvää sisältöä. 

Vaikka haku on suunnattu Grafian jäsenille, ei tapahtumia koskaan tehdä yksin. Mikäli kyseessä on tekijäryhmä, joukossa voi olla myös ei-jäseniä. Tarjoa Luonnokseen rohkeasti omia visuaalisen suunnittelun eri osa-alueiden projekteja. Rakennetaan Luonnoksesta yhdessä kiinnostava kokeilun ja kohtaamisten paikka! 

Haku päättyy 28.8. klo 23.59! Sisältöhaun apurahan saaneille ilmoitetaan päätöksestä syyskuun aikana henkilökohtaisesti. Sisältöhaun kuratointi toteutetaan syyskuussa ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti syyskuun aikana. Luonnoksen kuraattoreina toimivat Eevi Rutanen ja Timo Berry.

Hakemukseen

Lisätietoa Luonnoksesta ja sisältöhaun hakemuksen täyttämisestä:

Luonnos — Grafian luova tila on paikka, jossa esitellään ennakkoluulottomasti ja laajasti visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun alaa. Grafian jäsenet voivat sisältöhaussa hakea ryhmänä/yksilönä rahoitusta näyttelyyn ja/tai tapahtuman toteuttamiseen. Sisältöhaussa on mahdollista hakea, vaikka onkin saanut Grafialta apurahan viimeisen vuoden aikana.

Näyttelyhaku:

Millainen voisi olla kiinnostava visuaalisen viestinnän näyttely? Haemme koko kentän kirjoa kuvaavaa kokonaisuutta, jossa voisi olla mukana esimerkiksi asiakaskeissin esittely, luonnoksia ja lopputulos johonkin suunnittelutyöhön liittyen, pöytälaatikkoprojekteja tai jotain muuta luovaan suunnitteluun tai sen prosessiin liittyvää.

Grafian jäsenet voivat hakea sisältöhaussa mukaan Luonnoksessa toteutettavaan ryhmänäyttelyyn. Näyttelyn pystytys on 1.–2.11. ja purku 29.11. Näyttelyn avajaiset järjestetään 3.11.2022. Galleriatilaan on vapaa pääsy tilan aukioloaikojen puitteissa.

Valitse 1–5 teosta/kokonaisuutta, jotka esittelet hakemuksessa. Hakemuksessa tulee ilmetä teoksen yhteys visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun alaan. Liitä mukaan teoskuvat, -tiedot ja mahdolliset linkit. Liitä hakemukseen mukaan myös ansioluettelo.

Erittele näyttelyyn liittyvät kulut mahdollisimman selkeästi ja realistisesti. Huomioi, että apurahan hakija vastaa teosten mahdollisista materiaali-, laite-, kuljetus-, painatus- ja kehystyskuluista. Apurahan hakija vastaa myös teosten mahdollisista vakuutuksista. Tilassa on aina näyttelyvalvoja näyttelyn ollessa auki. Grafia ei peri näyttelyssä mahdollisesti myydyistä teoksista provisiota. Sisältöhaussa näyttelyyn voi hakea maksimissaan 4000 euron apurahaa. 

Tapahtumahaku:

Millaista kuvastoa, keskustelua tai tapahtumaa mielestäsi alalle kaivataan? Nyt on aika toteuttaa se! Tapahtuma voi olla esimerkiksi workshop, jäsenilta, afterwork, skillshare, aamupala, performanssi tai jokin muu, joka liittyy sisällöltään visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun alaan. 

Grafian jäsenet voivat hakea sisältöhaussa tapahtuma-avustusta. Tapahtuma toteutetaan 4.–28.11. välisenä aikana Luonnoksessa. Voit hakemuksessa esittää toiveen tapahtuman ajankohdalle, mutta huomioithan, että lopulliset tapahtuma-ajat sovitaan valinnan jälkeen.

Esittele tapahtumasi selkeästi ja avaa tapahtuman yhteys visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun alaan. Erittele tapahtumaan liittyvät kulut mahdollisimman selkeästi ja realistisesti. Huomioi, että apurahan hakija vastaa tapahtuman mahdollisista materiaali-, laite-, kuljetus-, siivous-, tarjoilu- ja tuotantokuluista. Näissä on mahdollista hyödyntää hakijan tai Grafian yhteistyökumppaneita (tiedustelut Grafialta). Tapahtumiin osallistuminen tulee olla kaikille ilmaista. Tapahtumia avustetaan korkeintaan 1000 eurolla.

Tapahtumia on mahdollista suunnitella workshop-tilaan ja/tai galleria-tilaan. Mainitse hakemuksessa kuinka paljon tilaa tarvitset ja millainen on tapahtuman aikataulu. Tilassa voi järjestää tapahtumia klo 8–22 välisenä aikana. Kerro hakemuksessa mille kohderyhmälle tapahtuma on suunnattu. Tapahtumahaulla valitut saavat toivoessaan tukea tapahtuman tuottamiseen ja viestintään.

Galleria/tapahtumatila:

Luonnos – Grafian luova tila sijoittuu marraskuussa 2022  Helsingin Hakaniemessä sijaitsevaan Luovaan Kulmaan. Luovan kulman tilat ovat yhteydessä Pertin Valinnan Sekotavatakauppaan. Luova Kulma koostuu luonnonvaloa tulvivasta 75 m2 galleria-tilasta ja 25 m2 workshop-tilasta, huonekorkeus molemmissa tiloissa on 380 cm. Lattia on mustavalkoinen ja seinäpinnat harmaat/valkoiset. Seinän lisäksi ikkunoita, ikkunalautoja ja pylvästä voi mielellään hyödyntää näyttelyissä. 

Täältä löydät kuvia, lisätietoja ja pohjapiirroksen tilasta. 

Jäikö kysyttävää? Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: grafia@grafia.fi.

***

Call for Content for the upcoming Luonnos Grafia’s Creative Space 21.6.–28.8.

Grafia is looking for content for the Luonnos coming to Helsinki in November 2022. Grafia members are invited to submit proposals for exhibits or events by 28.8. at 12PM. 

Luonnos is a space that presents the field of visual communication and creative design extensively and with an open-minded approach. Luonnos will be curated by Eevi Rutanen and Timo Berry. Members of Grafia can apply for a grant for an exhibition or event at the Pavilion, either individually or as part of a group. For exhibitions, you can apply for a grant up to 4000 euros and for events, a grant up to 1000 euros. Applicants are eligible to apply for a grant for content presented at Luonnos, even if they have received a grant from Grafia in the past year. 

Applications in English are warmly welcomed. Please be in touch if you need help with the application: grafia@grafia.fi

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki