Kaikki ajankohtaiset

Luonnoksen ryhmänäyttely avautuu 3.11.

Luonnoksen ryhmänäyttely avautuu 3.11.

Luonnos on Grafian luova tila, joka avautuu marraskuussa ensimmäistä kertaa. Luonnoksen ryhmänäyttely luo ennakkoluulottoman katseen visuaalisen viestinnän laajaan kenttään.  

Luonnos – Grafian luova tila 

3.–27.11.2022,

Luova kulma, Hakaniemenkatu 5, Helsinki

Luonnos on Grafian luova tila, jossa esitellään ennakkoluulottomasti ja laajasti visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun alaa. Viimeistellyn lopputuloksen sijaan tarkoituksena on herättää keskustelua ajankohtaisista aiheista ja tuoda ihmisiä yhteen. Loppukesästä järjestetyn sisältöhaun kuraattoreina toimivat Eevi Rutanen ja Timo Berry.

Timo Berryn mukaan ”graafinen suunnittelu elää kuin virus, siirtyy pinnalta pinnalle, olennosta olentoon, sykkii, mutatoituu ja muuttaa maailmaa. Näyttelyssä on pertsaa: staattista kuvaa ja kuvitusta, mutta myös tulevaa: ihmisten kanssa hetkessä tehtävää informaation visualisointia, veistosta, tilaan ryöpsähtävää typografiaa ja tekoälyä. Tämä on hieno aika olla elossa graafisena suunnittelijana.”

Luonnoksen tilaan levittäytyy monipuolinen ryhmänäyttely, jonka lisäksi kohtaamiselle mahdollisuuksia antavat grafialaisten järjestämät työpajat Data Ikebana workshop ja Nylon Borders – L.A.R.P. Larppi tutkii sosio-ekonomisia luokka- ja identiteettikysymyksiä muotoilun maailmoissa. Data Ikebana -työpajassa tutustutaan informaatiomuotoilun perusteisiin visualisoimalla yksi arkiviikko datataiteen muotoon.

Ryhmänäyttelyssä on esillä eri alustoille toteutettuja teoksia, mm. installaatioita, animaatioita, pienoismalleja, veistoksia ja robotteja. Osa töistä on osallistavia, kuten Jussi Jokisen algoritmiset visualisoinnit, jotka pohtivat tekoälyn ja tekijyyden rajapintaa. Tilaan toteutetaan Linda Söderholmin kokeellinen typografia ”Luonnos”. Erika Kallasmaan installaatiossa Allakka Pullakka, Yökyöpelit, Tippukivitapaus jaKummalla kammella (kirj. Laura Ruohonen) maailmat muotoutuvat kolmiulotteisen estetiikan universumiksi. Esillä on mm. luonnoksia ja Viikuna-hahmopuku.

Ryhmänäyttelyssä mukana ovat:

Jussi Jokinen: Algoritmit visualistin siveltimenä – kone osaa luoda, ihminen valita

Elina Holley: Kallot

Seera Rytkölä: Kesäpimppi

Maikki Rantala & Tanja Valta: Graafiset julkisivut ja kuosivariaatiot kaupungissa

Hanna Azevedo & Ville Huhtanen: Audiosielu

Erika Kallasmaa & Laura Ruohonen: Runokuvakirja karkaa maailmalle

Ville Salervo: Nope / Cope / Hope

LAB Muotoiluinstituutti: Kierto – graafisen suunnittelun näkemyksiä kestävään kehitykseen (video)

Linda Söderholm: Luonnos

 

Lämpimästi tervetuloa Luonnoksen avajaisiin 3.11. klo 16–19!

Kuohuviinitarjoilu, DJ Erkko

 

Aukioloajat:

Avajaiset 3.11. 16–19

Ke–pe 12–17

La–su 11–15

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki