Kaikki ajankohtaiset

Luonnoksen näyttely- ja tapahtumahaku 2025

Haku Grafian luovan tilan Luonnoksen näyttelyihin ja tapahtumiin vuodelle 2025 on käynnissä 3.6.–12.8.2024. Luonnoksen haku on avoin visuaalisen viestinnän ja suunnittelun alan moninaisille tekijöille ja työryhmille.

Luonnos-nimellä halutaan ilmentää sisältöjen ennakkoluulottomuutta, monipuolisuutta ja luovuutta – myös keskeneräisyys on sallittua. Tavoitteenamme on herättää ajankohtaista keskustelua ja luoda tila, jossa esitellään visuaalisen viestinnän ja luovan suunnittelun laajaa kirjoa. Kerran vuodessa tapahtuva haku on avoin kaikille, niin ammatissa toimiville kuin opiskelijoillekin. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri taustaisia henkilöitä.

Luonnos sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Uudenmaankatu 13. Luonnos käsittää katutason korkean näyttelytilan (noin 20 m2) ja takaosan viehättävän työpajatilan (15 m2).

Näyttelyhaku

Luonnoksen vuoden 2025 näyttelyohjelmistoon valitaan yhteensä viisi-kuusi näyttelyä. Luonnoksen näyttelyhaun 2025 kuraattoreina toimivat Janine Rewell, Tino Nyman ja Eeva Sivula. Valituille ilmoitetaan päätöksestä syyskuun aikana henkilökohtaisesti.

Näyttelyaikaa voi hakea yksin tai työryhmän kanssa. Grafian jäsenyys ei ole välttämätöntä, vaan näyttelyhaku on avoinna kaikille halukkaille. Muilta kuin Grafian jäseniltä peritään kuitenkin näyttelykohtainen 1000 euron suuruinen näyttelymaksu. Jos haette näyttelyaikaa ryhmälle, edun saamiseksi riittää, että yksi ryhmän jäsenistä on Grafian jäsen. Jos haluat liittyä Grafian jäseneksi, voit jättää jäsenhakemuksen vielä näyttelyhaun aikana. 

Tapahtumahaku

Haluatko järjestää tapahtuman, työpajan, keskustelun tai vaikkapa pidemmän tapahtumasarjan Luonnoksessa? Luonnos haluaa tarjota tilaa uusille kohtaamisille ja tapahtumille oli kyse sitten vertaisoppimisesta, uusista taidoista tai rennommasta yhdessäolosta. Tapahtumahaku on avoin kaikille, myös niille jotka eivät ole Grafian jäseniä. Valituille tapahtumajärjestäjille maksetaan pieni korvaus ja heillä on käytössään Grafian tarjoama materiaalibudjetti.

Lue lisää hausta ja tarkemmista ohjeista Luonnoksen sivuilta!