Kaikki ajankohtaiset

Logo isommalla! kertoo Grafian tarinan

Logo isommalla! kertoo Grafian tarinan

Grafia juhlistaa 85. toimintavuottaan julkaisemalla historiikin ”Logo isommalla! Grafia 1933–2018” ja palkitsemalla ansioituneita jäseniään. Synttäreitä juhlitaan Designmuseolla 21.5.2018.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia – alkujaan Suomen Piirtäjäliitto – täyttää 85 vuotta. Helsingissä Taidehallin klubilla 22.5.1933 perustetun järjestön aktiiveihin ovat kuuluneet Suomen arvostetuimmat suunnittelijat ja kuvittajat Rudolf Koivusta Tove Janssoniin ja Erik Bruuniin.

Logo isommalla! Grafia 1933–2018 on ensimmäinen Grafiaa ja koko visuaalisen viestinnän alan historiaa Suomessa käsittelevä kirja. Tietokirjailija Satu Jaatisen kirjoittama teos on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema ja sen ulkoasu on Dog Designin käsialaa.  

Historiikki julkistetaan Grafian 85-vuotistapahtumassa 21.5. Designmuseolla. Kutsuvierastilaisuudessa Designmuseon auditoriossa klo 14 alkaen jaetaan kaksi Grafian ensimmäisen puheenjohtajan Albert Gebhardin mukaan nimettyä mitalia ja kaksi Grafian kunniajäsenyyttä sekä julkistetaan historiikki.

Ilta jatkuu klo 17–21 suuremmalla joukolla koko museossa. Designmuseon Galleriassa on viimeistä viikkoa auki Grafian juhlanäyttely Lorem ipsum – Puhetta graafisesta suunnittelusta. Näyttelytila muuntuu klubiksi, jossa esiintyvät nimekkäät grafialaiset dj:t Mekaanikko, Cute Cumber, Valley girl ja Fiskars.

 

Grafia85 -ohjelma 

Klo 14 Synttärikakkua ja kahvia Designmuseon aulassa

Klo 15 alkaen juhlaseminaari Designmuseon auditoriossa

  • opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdys, kulttuuriasiainneuvos Petra Havu
  • Logo isommalla! Katsaus Grafian historiaan, tietokirjailija Satu Jaatinen
  • Albert Gebhard -mitalien ja Grafian kunniajäsenyyksien julkistus, puheenjohtaja Antero Jokinen
  • Palkittujen puheet
  • Lorem ipsum -näyttelyn alustus, apulaisprofessori Arja Karhumaa
  • Grafian historiikin julkistus

Klo 16.30 kuohuviini & coctails Designmuseon aulassa juhlaseminaarin vieraille

Klo 17–21 Grafia85-juhla suuremmalle joukolle koko museossa.

Musiikkia & kuohuviiniä. Kaikki museon näyttelyt ovat avoinna yleisölle. Historiikki on myynnissä tilaisuudessa tarjoushintaan.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki