Kaikki ajankohtaiset

Kalervo Kummola on Vuoden karikatyyppi

Kalervo Kummola on Vuoden karikatyyppi

Vuoden karikatyypiksi on valittu politiikan, talouden ja urheilun raskaan sarjan vaikuttaja, pääkonsuli Kalervo Kummola. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kanssa.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonaltaan että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Rautakansleriksikin kutsuttu Kummola on karikatyristien kannalta mainio hahmo. Hän on monissa liemissä marinoitunut ja meritoitunut päättäjä. Kummola on kansainvälisesti arvostettu etenkin jääkiekkoilun mahtimiehenä. Vähemmän tunnettua on, että Kummola on tuonut karaoken Suomeen. Hänen omat suosikkinsa löytyvät Beatlesin tuotannosta. Kummola valitsee itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä, jotka ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori, Heikki Kinnunen ja Santtu-Matias Rouvali.

Kalervo Kummola kävi paikalla Naantalin Taidehuoneella 3.7.2021 Skarppien vuosinäyttelyssä valitsemassa mieleisensä työn esillä olleesta 12 vuoden karikatyyppi -työstä. Kummola valitsi itselleen Teppo Järven työn.

 

Kuva: Teppo Järven tekemä karikatyyri Kalervo Kummolasta.

 

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki