Kaikki ajankohtaiset

Jorma Hinkalle Pro Finlandia

Jorma Hinkalle Pro Finlandia

Visuaalisen viestinnän suunnittelun ansioitunut vaikuttaja, graafinen suunnittelija Jorma Hinkka sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. 

Grafia hakee vuosittain kunniamerkkiä ansioituneelle jäsenelleen. Tällä kertaa Tasavallan Presidentti myönsi arvostetun Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin pitkän linjan graafiselle suunnittelijalle, alan vaikuttajalle ja opettajalle Jorma Hinkalle (s. 1943).

Jorma Hinkka on erityisesti kirjasuunnittelun ja typografian osaaja. Hän teki pitkän uran AD:na isoissa suomalaisissa mainostoimistoissa ja on työskennellyt vuodesta 1992 lähtien omassa toimistossaan Graafiset Neliöt Oy:ssä. Jorma Hinkka toimi jonkin aikaa myös Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun professorina 2000-luvun alussa.

Jorma Hinkka on kollegoiden arvostama suunnittelija ja Grafiassa aktiivisena toiminut luottamushenkilö. Hän on yksi Suomen tärkeimmän luovan suunnittelun kilpailun, nyt 40-vuotta täyttävän Vuoden Huippujen perustajista. Hinkka on valittu Vuoden Graafikoksi 1997 ja hänelle on myönnetty arvostettu Platinahuippu 2010.

Vuoden kaunein kirja -kilpailussa Jorma Hinkka on palkittu taajaan. Aktiivisen suunnittelutyön lisäksi Hinkka on myös kirjoittanut graafisesta suunnittelusta mm. Grafia-lehdessä ja omissa julkaisuissaan. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti valokuva- ja kirjataiteeseen.

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki