Kaikki ajankohtaiset

Huiput-festarin pääesiintyjäksi Paula Scher

Huiput-festarin pääesiintyjäksi Paula Scher

3.3.2022 Clarion Hotel Helsingissä järjestettävän luovan suunnittelun huipputapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä. Vahvistettuja pääesiintyjiä ovat Paula Scher, Apartamento Studios ja Anja Kaiser. 

Huiput Creative Festival tuo Jätkäsaareen joukon luovan suunnittelun kansainvälisiä kärkinimiä. Tapahtuma tarjoaa inspiroivia ideoita ja uusia näkökulmia luovaan suunnitteluun. Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa on runsaasti erilaista luovaa tekemistä työpajojen muodossa. Vuoden 2022 teemana on RECREATE.

Festivaalin pääesiintyjäksi on vahvistettu yksi maailman vaikutusvaltaisimmista suunnittelijoista, amerikkalainen Paula Scher. Hän on toiminut yhtenä designtoimiston Pentagramin johtajista New Yorkissa vuodesta 1991. Työstään useita palkintoja saanut Scher on suunnitellut visuaalisia identiteettejä, pakkauksia ja julkaisuja laajalle asiakaskunnalle, joihin lukeutuvat mm. Museum of Modern Art, Metropolitan Opera, Tiffany, Citibank ja Microsoft. Paula Scherin töitä löytyy useiden merkittävien museoiden kokoelmista. Scheristä ja hänen työstään tehty jakso löytyy Netflixistä osana ”Abstract: The Art of Design” -dokumenttisarjaa.

Brändien identiteetit rakennetaan kestämään aikaa. Suunnittelijan on kuitenkin mahdotonta tietää millaisia muutoksia tapahtuu tulevaisuudessa. Keynote-puheenvuorossaan Living, Breathing Identities Paula Scher kumoaa identiteettisuunnitteluun liittyviä myyttejä.

Apartamento Magazine syntyi uteliaisuudesta ja halusta kohdata muita samanhenkisiä ihmisiä. Ensimmäinen julkaisu ilmestyi vuonna 2008. Apartamento Magazinea kutsuttiin arkielämän sisustuslehdeksi, sillä se esitteli ihmiset todellisissa ympäristöissään ilman keinotekoisia kulisseja ja rakennettuja lavasteita.

Vuosien varrella julkaisu laajeni tekemään konsultaatiopalveluja eri lifestyle-, design- ja muotibrändeille ja vuonna 2018 syntyi Apartamento Studios. Lehden vision mukaisesti Apartamento Studios pyrkii luomaan työskentelytapaa ja ilmapiiriä, jossa hierarkiat ovat vähemmän tärkeitä kuin luova lopputulos. Apartamento Studiosin perustaja Omar Sosa ja Design Director Mariana Martin kertovat puheenvuorossaan, kuinka Apartamento syntyi ja kuinka Studio uudistaa luovan suunnittelun kenttää omalla toiminnallaan. 

Olipa kyse työskentelystä aktivismin tai popkulttuurin kentällä, saksalainen graafinen suunnittelija Anja Kaiser etsii jatkuvasti uusia keinoja parantaa yhteiskuntaa välineinään graafinen suunnittelu, taide, musiikki ja digitaalisuus. Kaiserin radikaalia estetiikkaa edustavat julisteet, animoidut kuvitukset ja julkaisut pyrkivät laajentamaan yleisön tietoisuutta ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista.

Kaiser toimii väliaikaisena professorina Leipzigin taideakatemiassa ja luennoi ja vetää työpajoja ympäri maailmaa. Puheenvuorossaan Anja Kaiser esittelee työkalupakin, jota hyödyntäen kuulija löytää keinoja toimia paremmin graafisen suunnittelun epävakaiden ja kaoottistenkin trendien keskellä. Työkalupakki sisältää tarinoita graafisen suunnittelun kaanonista sekä erilaisia ​strategioita, joiden avulla kuulija voi löytää tasapainon omien luovien projektien sekä tilaustöiden välille.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian vuodesta 1980 järjestämään luovan suunnittelun Vuoden Huiput -kokonaisuuteen kuuluu Vuoden Huiput -kilpailu, palkintogaala, näyttely ja vuosikirja. Huiput Creative Festival on itsenäinen osa Vuoden Huiput -kokonaisuutta. Festivaali järjestetään nyt kuudetta kertaa. 

Huiput-festivaalin verkkosivut

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki