Kaikki ajankohtaiset

Grafian kohdeapurahahaku

Grafian kohdeapurahahaku

Grafian kohdeapurahojen hakuaika on 30.6.–31.8.2021.

Apurahoja myönnetään työsuunnitelmien toteutukseen, näyttely- ja julkistamiskustannuksiin sekä alaan liittyvään tutkimustyöhön. 

Apurahat rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksilla. Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Toivomme kuitenkin, että Kopiosto-valtakirja on palautettu Grafialle. 

Hakemukseen

Kohdeapuraha on tarkoitettu hankkeen kulujen kattamiseen. Sitä voidaan myöntää työsuunnitelmien toteuttamiseen, alihankinnan kuluihin, näyttely- tai julkistamiskustannuksiin tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvään tutkimustyöhön. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Laite- ja ohjelmistohankintoihin myönnetään tukea vain erikoistapauksissa.

Kohdeapuraha voidaan myöntää myös työryhmälle. Tällöin hakijana on työryhmän vastuuhenkilö ja työryhmän jäsenet ilmoitetaan hakemuksessa. Apuraha voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle korkeintaan joka toinen vuosi. Grafian alaiset killat voivat saada apurahaa toimintaansa joka vuosi, mutta jatkossa kiltojen apurahahakemukset osoitetaan suoraan hallitukselle syyskuun loppuun mennessä. Huom! Grafian kevään 2020 ylimääräinen korona-apuraha oli ylimääräinen haku, joka ei vaikuta tämän kohdeapurahan saantiin.

Grafian hallituksen linjauksen mukaisesti kohdeapurahalla ei rahoiteta yritysten hankkeita. Grafian toimisto lomailee heinäkuun. Autamme mielellämme apurahakysymyksissä elokuun puolella.

Apurahatyöryhmä:
Sasu Haanpää
Saana Hellsten
Maikki Rantala
Caroline Suinner
Kuisma Väänänen

 

Vinkkejä apurahahakemuksen tekoon: 

  • Kerro mitä olet tekemässä ja miksi, hakemuksen arvioija ei tunne hankettasi ennalta.
  • Hyvä hakemus on yleistajuisesti kirjoitettu, tiivis ja selkeä. Turha venyttäminen ei paranna hakemusta.
  • Liitä mukaan työnäytteitä, jos haet apurahaa visuaaliseen hankkeeseen.
  • Tee realistinen budjetti ja erittele kustannukset.
  • Varaa hakemuksen tekoon riittävästi aikaa.
  • Moniosaiset ja laajat projektit kannattaa jakaa vaiheisiin. Projektin ensi vaiheessa apurahaa voi hakea työryhmän kokoamiseen sekä toiminnan alkuun saattamiseen, jatkosuunnitelmista mainiten. Esim. paljon ohjelmointia vaativat verkkopalvelut voivat vaikuttaa liian suurilta verrattuna yksittäisen hakijan resursseihin.
  • Jos suuri osa haettavasta summasta kohdistuu alihankintaan (esim. skannaus, koodaus, 3D-mallinnus) on hyvä perustella valitun käytännön tarpeellisuus muihin, mahdollisesti edullisempiin menettelytapoihin verrattuna.
  • Luottamusta projektiin tuovat hakemukset, joissa on osattu esitellä omaa osaamista ja tavoitteita esimerkiksi työnäytteiden, portfolion tai konseptisuunnitelmien muodossa.

 

Kuvitus: Jelli Spagetti

 

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki