Kaikki ajankohtaiset

Grafian kohdeapurahahaku

Grafia jakoi 100 000 euroa

Grafian kohdeapurahojen hakuaika on 30.6.–31.8.2020. Apurahoja myönnetään työsuunnitelmien toteutukseen, näyttely- ja julkistamiskustannuksiin sekä alaan liittyvään tutkimustyöhön.

Täytä hakemus 

Apurahat rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksilla. Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Toivomme kuitenkin, että Kopiosto-valtakirja on palautettu Grafialle.

Kohdeapurahat myönnetään työsuunnitelmien toteuttamiseen, työkustannusten korvaamiseen, näyttely- tai julkistamiskustannuksiin tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvään tutkimustyöhön. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Laite- ja ohjelmistohankintoihin myönnetään tukea vain erikoistapauksissa.

Kohdeapuraha voidaan myöntää myös työryhmälle. Tällöin hakijana on työryhmän vastuuhenkilö ja työryhmän jäsenet ilmoitetaan hakemuksessa. Apuraha voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle korkeintaan joka toinen vuosi. Grafian alaiset killat voivat saada apurahaa toimintaansa joka vuosi. Huom! Grafian kevään ylimääräinen korona-apuraha oli ylimääräinen haku, joka ei vaikuta tämän kohdeapurahan saantiin.

Grafian hallituksen linjauksen mukaisesti kohdeapurahalla ei rahoiteta yritysten hankkeita.

Grafian toimisto lomailee heinäkuun. Autamme mielellämme apurahakysymyksissä elokuun puolella.

Apurahatyöryhmä:

Tero Juuti
Pauli Kervinen
Enni Koistinen
Marika Maijala
Anna-Mari Tenhunen

Vinkkejä apurahahakemuksen tekoon:

  • Kerro mitä olet tekemässä ja miksi, hakemuksen arvioija ei tunne hankettasi ennalta.
  • Hyvä hakemus on yleistajuisesti kirjoitettu, tiivis ja selkeä. Turha venyttäminen ei paranna hakemusta.
  • Liitä mukaan työnäytteitä, jos haet apurahaa visuaaliseen hankkeeseen.
  • Tee realistinen budjetti ja erittele kustannukset.
  • Varaa hakemuksen tekoon riittävästi aikaa.
  • Moniosaiset ja laajat projektit kannattaa jakaa vaiheisiin. Projektin ensi vaiheessa apurahaa voi hakea työryhmän kokoamiseen sekä toiminnan alkuun saattamiseen, jatkosuunnitelmista mainiten. Esim. paljon ohjelmointia vaativat verkkopalvelut voivat vaikuttaa liian suurilta verrattuna yksittäisen hakijan resursseihin.
  • Jos suuri osa haettavasta summasta kohdistuu alihankintaan (esim. skannaus, koodaus, 3D-mallinnus) on hyvä perustella valitun käytännön tarpeellisuus muihin, mahdollisesti edullisempiin menettelytapoihin verrattuna.
  • Luottamusta projektiin tuovat hakemukset, joissa on osattu esitellä omaa osaamista ja tavoitteita esimerkiksi työnäytteiden, portfolion tai konseptisuunnitelmien muodossa.

 

Kuvitus: Elina Warsta