Kaikki ajankohtaiset

Eeva Sivulan Paperitöitä-näyttely Luonnoksessa

AD, graafinen suunnittelija Eeva Sivula tuo Luonnokseen herkän kollaasitöiden sarjan, jossa liikutaan taiteen ja visuaalisen viestinnän suunnittelun rajapinnalla. Näyttely on esillä Luonnoksessa 19.1.–18.2.2024. 

Paperitöitä / Works with paper -näyttely rakentuu kahdesta kollaasitöiden sarjasta: Kannet & sivut ja Rivit & ruudut. Intuitiivisen työskentelymetodin kautta rakentuvat teokset syntyvät materiaalia leikkelemällä, rakenteita avaamalla, yhteen kieputtamalla ja uudelleensovittamalla. “Sattuma, virhe, röhnä ja epätäydellisyys ovat töissäni läpikulkeva teema”, Eeva Sivula kertoo.

Sivula maalaa uusia linjoja ja maisemia vanhasta materiaalista etsien uusia merkityksiä sattuman ja abstraktion kautta. Vanhojen materiaalien, kuten kirjojen, teippien ja arkistopaperien, virttynyt ulkomuoto ja alkuperäinen käyttötarkoitus hämärtyvät pala palalta. Sivulalle rakas typografiakin on läsnä, vaikka usein paperin kääntöpuolella – läpikuultavana tai näkymättömänä.

Eeva Sivulalle kollaasien tekeminen ja työ AD:na ja graafisena suunnittelijana linkittyvät toisiinsa: “Sommittelu, muodon hakeminen, värien tutkiminen ja sattuman vaikutus ovat tekemiseni ydintä. Kuuntelen asiakasta ja noudatan briefiä, tavoitteenani järjestellä tieto ymmärrettävään ja esteettiseen muotoon.” 

Eeva Sivula (s. 1967) on Turussa asuva monipuolinen visuaalisen suunnittelun ammattilainen. Hän on vuonna 1998 perustetun Dog Design -suunnittelutoimiston perustajajäsen ja osakas. Eeva ammentaa inspiraatiota taiteesta ja muotoilusta, ja hänet tunnetaan myös intohimoisena askartelijana.

Eeva Sivula: Paperitöitä / Works with paper 19.1.–18.2.2024 
Luonnos – Grafian luova tila
Uudenmaankatu 13, Helsinki
https://grafia.fi/luonnos/
Avoinna: ke–pe 12–17, la–su 12–16. Vapaa pääsy!

Lisää ajankohtaisia

Katso kaikki