Kaikki tapahtumat

Grafia kouluttaa: ”So last season” -letterpress julistetyöpaja

Työpaja on täynnä!

Työpaja järjestetään kahtena eri ajankohtana la 28.9. ja 5.10. Ilmoittauduthan vain yhteen. Kumpaankin työpajaan mahtuu mukaan ensimmäiset 10 ilmoittautunutta.

Julistetyöpajassa tutustutaan letterpress (kohopaino) menetelmään ja painetaan oma 40 x 60 kokoinen juliste, hyödyntämällä vanhoja puu- ja metallikirjasimia. Työpaja aloitetaan tutustumalla kirjasimiin ja käsinladontaan, jonka jälkeen ladelma siirretään painokoneelle. Ladelmaan telataan sitten värit ja painetaan. Laitteet ja välineet ovat pääosin 70-luvulta ja kirjasimet noin 50–100 vuotta vanhoja.

Työpajaan ei tarvitse sen ihmeemmin valmistautua, mutta sanat tai lauseet jotka haluaa julisteeseen painaa, olisi hyvä miettiä etukäteen. Koska kirjasimia on rajoitetusti, kannattaa julistetekstit pitää suhteellisen lyhyinä.

Painovärit saattavat sotkea vaatteita, joten mukaan voi ottaa työtakin tai essun. Omat eväät ovat sallittuja ja taukoja voi hyvin pitää työskentelyn lomassa. Tavoitteena on viettää hauska, rento ja kiireetön päivä analogisen työskentelyn parissa.

Työpaja järjestetään Vallilan Taiteilijatalossa, so_helsingin tiloissa ja työskentelyä ohjaa graafinen muotoilija ja taidegraafikko Ilkka Kärkkäinen. Hinta sisältää opastuksen, välineiden, värien ja papereiden vapaan käytön. Työpajan kesto on noin 6 tuntia ja opetuskieli pääosin suomi. Koulutus on vain Grafian jäsenille. 

Huom! Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvat jäsenet voivat hakea matka-avustusta (max. 120 €) edullisimman julkisen liikenteen matkustustavan mukaan. Huomaathan, ettei Grafia korvaa HSL-lippuja. Ole yhteydessä asiasta etukäteen Grafian toimistoon: grafia@grafia.fi

Kuva: Ilkka Kärkkäinen

Lisää tapahtumia

Katso kaikki